DR. TAPOLCZAI GERGELY

Full text search

DR. TAPOLCZAI GERGELY
DR. TAPOLCZAI GERGELY (Fidesz): (Hozzászólását jelnyelvi tolmács közreműködésével teszi meg.) Köszönöm a szót. Még az előző körben szerettem volna hozzászólásra jelentkezni, de most kaptam szót. A hozzászólásom nem kapcsolódik közvetlenül a témához, ugyanakkor szeretném pontosítani, illetve korrigálni, cáfolni Szakács László képviselőtársam egy mondatát.
2015-ben nem a fogyatékosok érdekvédelmi szervezetei kaptak kevesebb támogatást, mint 2014-ben, hanem a fogyatékosokat segítő esélyteremtő programok soron valóban kevesebb összeg jelent meg. Ugyanakkor hozzátenném még azt, hogy több érdekvédelmi szervezet kapott támogatást, mint a korábbi években. Például a Dévény Anna Alapítvány, a Démoszthenész Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, az Afázia Alapítvány, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum. Tehát ezek a szervezetek címzett támogatást kaptak ettől az évtől mint új szervezetek. Ezek a szervezetek ugyanúgy szakmai esélyteremtési programokkal foglalkoznak, és ezeket a programokat támogatjuk.
Nem szabad elfelejteni, hogy 2009-ben az akkori kormány felével, harmadával, kétharmadával csökkentette a fogyatékosok országos érdekvédelmi szervezeteinek támogatását. Ezt azért hozzá szerettem volna tenni. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me