KOVÁCS SÁNDOR

Full text search

KOVÁCS SÁNDOR
KOVÁCS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Lassan fogom mondani, hogy mindenki megértse: nem lesz gázáremelkedés - mondta Lendvai Ildikó. Az MSZP nem teszi fizetőssé az egészségügyet, az MSZP nem adja el a kórházakat - mondta Vojnik Mária. Jelentősen csökkentették Molnár Lajos idejében a finanszírozott kórházi ágyakat. Önök mondják, hogy ne nyolcévezzünk! Hová nyúljunk vissza, amikor önök hatalomra akarnak kerülni, és nekünk el kell mondani, hogy önöktől mire számíthat az a magyar társadalom, amelyet önök akarnak képviselni? Önök megtapsolták Gyurcsány Ferencet nemrégiben, aki megint csak elmondta, hogy fizetőssé szeretné tenni az egészségügyet. Önök, tisztelt baloldali képviselőtársaim, önök azok, akik kivontak 650 milliárdot az egészségügyből, kórházakat zártak be, egészségügyi dolgozók tucatjait, százait tették utcára.
Önök üzletet látnak a betegápolásban, önök csak a választási kampányok végéig tudnak ígérni, és a Fidesz-kormányt, amely a lassú és meggondolt politikájával mégiscsak fejleszti, mégiscsak visszateszi mindazt, amit önök kivettek ebből az egészségügyből, önök vádolják mindenféle valótlansággal. Önök, akik bezáratták az Országos Pszichiátriai Intézetet, a svábhegyi gyermekgyógyintézetet, a Schöpf-Merei Ágost Kórházat, eladósították majdnem 130 milliárd forinttal azokat az egészségügyi intézményeket, amelyeket konszolidálni kellett, még megyei önkormányzati alelnök koromból tudom, hogy hány tízmilliárddal.
(16.10)
Abban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amiről most felejtsük el a rosszakat, és beszéljünk egy kicsit a jóról is, ahol több tíz milliárd fejlesztés történt az elmúlt időszakban, ahol csak a nyíregyházi szétszórt kórházból tömbkórházat csináltunk 15 milliárdért, ahol kiemelkedő gyermeksürgősségi osztályt, helikopterleszállót csináltunk. De még egy Fehérgyarmat típusú településen is helikopter-leszállópályával és sürgősségi osztállyal bővítette ez a kormány az egészségügyi szolgáltatást. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében a már sokszor hangoztatott 33 leghátrányosabb helyzetű térségben, köztük az én választókerületemben is ennek a kormánynak a fejlesztéspolitikája lehetővé tette, hogy az ott élő emberek európai szintű egészségügyi szolgáltatáshoz jussanak, ellentétben önökkel, akik rombolták az egészségügyet.
De hadd beszéljek még a mátészalkai fejlesztésről, ahol egy több mint százágyas teljes belgyógyászati tömb újult meg, ahol európai színvonalú folyosón tudnak járni az emberek, ahol az MRI-készü-lé-kekre több mint 600 millió forintot költöttünk. Ez a kormány gondoskodni akar az emberekről, a költségvetési politikában megfelelő számokkal, és azokhoz a társadalompolitikai igényekhez, amit önök most zavarkeltésből és hisztériakeltésből - hasonlóan az oktatáspolitikához - művelnek az egészségüggyel.
Kikérem a kormány nevében, és azt gondolom, hogy felelős politizálással, belátható időn belül egy jól működő egészségügyet, minden ember, minden magyar állampolgár számára elérhető európai szintű egészségügyi szolgáltatást szeretnénk biztosítani. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me