KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az előttem szóló jobbikos képviselőtársaim a magyar egészségügy problémáinak jelentős részére már rávilágítottak. Ismétlésbe nem szeretnék bocsátkozni, ezért ezekre nem térnék ki. Két dologgal szeretnék foglalkozni, ami még nem hangzott el ebben a vitában.
A tavalyi év a Jobbik történetében az önkéntesség éve volt, a jobbikos képviselők havonta vállaltak önkéntes munkát különböző területeken. Jómagam a szociális szférában dolgozhattam két alkalommal is; ez rokon az egészségüggyel, ugyebár. A hajdúbagosi idősek otthonában, illetve Ózdon végeztem szociális gondozást, segédkeztem a szakembereknek. Idén pedig a Független Egészségügyi Szakszervezet felhívásához szeretnék csatlakozni. Csatlakozik ehhez több jobbikos képviselőtársam is. Jómagam Berettyóújfaluban fogok önkéntes munkát végezni a kórházban, hogy saját bőrömön tapasztaljam meg az egészségügyi dolgozók, a magyar egészségügy helyzetét. Ajánlom a kormánypárti képviselőtársaimnak, hogy csatlakozzanak ehhez a felhíváshoz, hogy ők is hitelesen tudjanak véleményt alkotni a magyar egészségügyről.
Amiről beszélni szeretnék még, az az, hogy jól tudjuk mindannyian: a magyar emberek, főként az idősek rengeteg pénzt költenek az egészségügyre, drága a gyógyszer, az alacsony nyugdíjak miatt nagyon nagy probléma ez az idős emberek körében. Sokan tízezer forintokat költenek havonta gyógyszerekre, és a nyugdíjuk nagy része oda.
Ezenfelül pedig egy olyan problémára szeretnék rávilágítani szűkebb pátriám, Debrecen példáján keresztül, ami szintén felháborítja az embereket. Ez is egészségüggyel kapcsolatos, ugyanis az egészségügyi intézmények, a kórházak környékén lévő parkolás nem egyszerű Debrecenben. Annál is inkább, mert Debrecenben a klinika és a Kenézi Gyula Kórház területén aranyáron mérik a parkolási díjat, de a kórház területén kívül lévő parkolókban is, immár mindkét kórház melletti parkolóban fizetős a parkolás. A klinika mellett a Pallagi úton évek óta fizetős és 2013 nyara óta a Kenézy Gyula Kórház mellett is fizetős a parkolás. Rengeteg lakossági megkeresést kaptunk ezzel kapcsolatban, és a Jobbik véleménye szerint tűrhetetlen, hogy a beteg embereket, illetve a hozzátartozóikat még a parkolási díjakkal is sarcolják. A Jobbik Debrecenben kezdeményezte az önkormányzatnál testületi ülésen, hogy legyen ingyenes a parkolás legalább az első fél vagy egy órában, de ezt a fideszes többség lesöpörte sajnos.
Ez nem csak debreceni probléma. Több helyről hallottam az országban, hogy ez problémát okoz. Szeretném ráirányítani a döntéshozók figyelmét, hogy próbálják kezelni ezt, ne sarcoljuk tovább a betegeket a gyógyszerárakon túl a parkolási díjakkal, és kérem a döntéshozókat, a kormánypárti képviselőtársaimat, hogy igyekezzenek azon, hogy ezen a helyzeten változtassanak. Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna mondani. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me