RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nem gondoltam volna, hogy kétpercest kell hozzászólnom, de ahogy államtitkár úr elmondta, hogy bóvli szintű a valódi nemzeti konzultáció, meg kínai módszerekkel operálunk itt az orvosok, illetve a szakápolók és a szakszervezetek között, azért ezt vissza kell utasítanom. Most ön bóvli kategóriába sorolt 22 háziorvost és köztük gyermekorvost, aki két héttel ezelőtt a választókerületemben meghívásra és nem pártrendezvényen vettek részt. Az ő nevükben is vissza kell hogy utasítsam.
Viszont, ha már a valódi nemzeti konzultációnál tartunk, és a tényeket próbáljuk meg közölni az emberekkel, akkor ajánlom Boldog képviselőtársamnak, hogy valódi nemzeti konzultáció keretén belül menjen el Mezőtúr mentőállomására, és nézze már meg azt az eset- és rohamkocsit, amit kaptak ott. (Boldog István: Nagyon jó.) Nagyon jó… Egyet se kaptak. Elárulom önnek, hogy rohamkocsi szintű, mozgó orvosi kocsit kaptak. Nagyon nagy különbség van köztük. Tehát a mozgó orvosi kocsin van egy orvos, egy ápoló, és egy szállító kocsi megy ki vele. De se esetkocsit nem kaptak, se rohamkocsit.
Én elhiszem, hogy örül neki, de először a valódi nemzeti konzultáció keretén belül ezt meg kell tekinteni (Közbeszólás a Fidesz soraiból.), és ekkor nem mond… Látens jobbikos, tudom, de nincs hely itt most már az ön számára.
Viszont Csepreghy államtitkár úr is olyan adatot mondott el, a 15 perces kiérkezést, amin már kicsit túllépett a mentőszolgálat. Hiszen ők maguk mondták el, hogy fel kell adni azt, hogy minden egyes helyre 15 percen belül odaérkezik a mentőegység. Lehet, hogy menetlevélen odaérkezik, de ez ma Magyarországon lehetetlen. Tehát, ha tényekről beszélünk, akkor tényleg úgy mondjuk el, amilyen valójában, és ne próbáljuk elferdíteni.
Az is egy érdekes tény, amikor elmondják, hogy az egészségügyi privatizáció keretén belül a HospInvest Kft. milyen kórházakat privatizált, érdekes módon a másik oldalt, a Medisys Kft.-t valamilyen oknál fogva kihagyják. Majd azt, hogy miért hagyják ki, a későbbiekben elmondom, kicsit fájós lesz, úgyhogy ne dőljenek hátra. Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me