TUKACS ISTVÁN,

Full text search

TUKACS ISTVÁN,
TUKACS ISTVÁN, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Két és fél perces vezérszónoklatot még nem hallottak, de én kísérletet teszek rá.
Tisztelt Miniszter Úr! Két dologról szeretnék beszélni. Az egyik: ha nemzeti ügy az egészségügy, akkor egyetértés kell bizonyos kérdésekben. Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy dologban biztosan egyetértés van: legalább 600 milliárd kell három éven belül az egészségügy számára. Ezt mondja a szakma, ezt mondják az érdekképviseletek és mindenki más. Ha ön ezt nem tudja megtenni, márpedig a 100 milliárd megajánlásából úgy látszik, hogy nem tudja, akkor ön ezt a meccset, tisztelt miniszter úr, elbukta. Elbukta a stadionépítéssel, a haverokkal, az oligarchákkal, a rokonokkal és Matolcsy Györggyel szemben.
A másik kérdés, amit szeretnék elmondani: kancellár úr azt mondta, hogy neki van öt pontja; nem programja, öt pontja. Bocsánat, nem kancellár, hanem államtitkár. De nem szólt arról, hogy a kancelláriarendszert hogyan akarja bevezetni. Hogyan akarja azt megoldani, hogy ezek az emberek ne pénzügyi komisszárok, hanem az egészségügy segítői legyenek.
Kettő: úgy látszik, hogy a budapesti szuperkórház ügyében a bejelentés megelőzte a latolgatást. Ma reggel bejelentették, hogy ilyen nem lesz.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Államtitkár Úr! Két olyan kérdésről szerettem volna beszélni, amelyek, úgy látszik, hogy megválaszolatlanul maradnak végig a nap folyamán. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me