BANA TIBOR,

Full text search

BANA TIBOR,
BANA TIBOR, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a Jobbik képviselőcsoportja támogatja az előttünk fekvő javaslatot, és mi is azt gondoljuk, hogy ezt a szubszidiaritásvizsgálatot feltétlenül le kell folytatni.
A tárgyalt irányelv egy olyan módosítás, mely meg kívánja szüntetni az új tagállamoknak azt a gyakorlatilag mára már csak egyetlen előnyét a régiekkel szemben, hogy a kiküldött munkavállalóik versenyelőnyt élveznek a nyugati piacokon. A javaslat amellett, hogy komoly beavatkozást jelent a jelenlegi versenyhelyzetbe, egy gyorsan átvert, átgondolatlan módosítás, nem előzte meg széles körű konzultáció. Ahogy az az indokolt véleményben is szerepel, a szubszidiaritás elve több ponton is sérül, így ahogy azt az Európai ügyek bizottságának ülésén is elmondtuk, a Jobbik támogatja ennek elfogadását.
A javaslat megszavazása munkahelyek megszűnéséhez és a jelenlegi versenyhelyzet gyökeres megváltozásához vezetne, ezért minden fórumon fel kell lépni ellene. Továbbá a hatástanulmány nem foglalkozik a javadalmazás fogalom bevezetésének tényleges hatásával, nem látjuk (Nevet.), hogy ennek pontosan milyen következményei lennének. Elnézést.
A Bizottság következetesen hagyja figyelmen kívül a tagországok közötti gazdasági fejlettségbeli különbségeket, amik miatt itt Szilágyi… (Nevet. - Csepreghy Nándor tapsol.) …amik miatt egyes rendelkezések…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me