DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném azért kritikával is illetni a kormány magatartását. A kvótakereskedelem területén, még a kormányalakításukat követően közvetlenül elmulasztottak egy több tízmilliárdos lehetőséget. Elő volt készítve egy kvótaértékesítési csomag, még azelőtt, mielőtt beszakadt volna a kvótakereskedelmi piac, és addig bizalmatlankodtak - ezt most az államtitkár úrnak is mondom, aki valami korrupciós hegyekről beszélt itt az uniós pénzek kapcsán: itt a kvótakereskedelemben semmilyen korrupció nem lehetett, mert japán vevők voltak -, abban a hónapban még megvették volna, amikor a kormányukat megalakították - akkor még maga nem volt ott -, a következő két hónapban így beesett a piac, és nem adtak már érte szinte semmit. Úgyhogy észnél kell lenni ezen a területen, tehát ami a kvótakereskedelem árfolyamát biztosíthatja, azokban a lépésekben ott kell lenni.
(21.20)
Szeretném még felhívni a figyelmet a hőbányá-szat-ra. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy Magyarországnak a természeti, geológiai adottsága a hő-bányászatra kifejezetten alkalmas, relatíve vékony a földkéreg. Már léteznek a világban úgynevezett negyedik generációs földhőerőművek. Ezzel az egész főváros távfűtését el lehetne látni, és emellett még egy fél paksnyi villamos energiát is tudnánk termelni.
Ugyanígy nagy lehetőségünk van különösen Dél-Magyarország területén a naperőművek építésére. Ezek akár kicsi, fél megawatt alatti, akár nagyobb méretben gazdaságosan tudnak működni, és érdemes kihasználni rá az uniós támogatásokat, különösen a villamos vezetékkel még nem rendelkező tanyák esetén, tehát a tanyavillamosítási programra is kiterjeszthető a naperőművek felhasználása. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me