VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Sajnálom, hogy az ellenzéki pártok pártpolitikai szemüvegen keresztül olvasták a szöveget, és annak nem értették meg a lényegét vagy szándékosan félreértették, vagy szándékosan félreértelmezik, és jogfosztásról, pótlékok elvételéről, jogkorlátozásról, katonák jogainak korlátozásáról beszélnek. Ha figyelmesen és a pártpolitikai szemüvegüket levéve olvasták volna a szöveget, akkor megértenék a valódi szándékot.
Azt nem is értem, hogy Horváth Imre képviselő úr hogy mondhat ilyet, hogy kényszerrel töltsük fel a Magyar Honvédségből hiányzó állományt, ami azt jelentené, hogy ön azt szeretné, hogy kényszerítve az embereket sorozzuk be? (Horváth Imre: Ez nem hangzott el.) Nem is értem, hogy hogyan juthatott képviselő úrnak ilyen az eszébe, de az MSZP a hozzászólásával és azzal a ténnyel, hogy így értel-mez-te és félreértelmezte a szöveget, ugyanazt bizonyítja, amit akkor tett, amikor meghívást kapott arra az ötpárti egyeztetésre, amelyen a magyar emberek biztonságát, Magyarország biztonságát szavatoló törvényjavaslatról beszélgettünk volna. Ez is azt bizonyítja, hogy az önök számára nem fontos a magyar honvédek szolgálata, a magyar honvédek szolgálatának elismerése, nem fontos az önök számára Magyarország biztonsága és a magyar emberek biztonsága.
(23.20)
Kulcsár Gergely képviselő úr részben támogathatónak találta a törvényjavaslatot, amit ezúton köszönök, és arra biztatom a képviselő urat, hogy ő se pártpolitikai szemüvegen keresztül vizsgálja és olvassa ezt a szöveget. Azt gondolom, hogy a nemzetbiztonsági kockázatról alkotott véleményét felül kell vizsgálnia, hiszen a legtermészetesebb dolog az, hogy az, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ilyen szolgálatot nem vállalhat.
Köszönöm szépen a törvényjavaslatot támogató felszólalást, és arra biztatom képviselőtársaim, hogy figyelmesen olvassák el a törvényjavaslatot, és a végső szavazáskor támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me