EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Bizonyára már tisztában van vele, hogy nagyon súlyos vádak érték miskolci polgármesterüket a több televíziónak interjút adó Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó által; arról beszélt, hogyan segítette a Fideszt győzelemre Miskolcon a 2014-es önkormányzati választásokon. A bizonyítékok kiadása még nem történt meg, de sokat mond, hogy arcát felvállalva szólalt meg, és a Nemzeti Nyomozó Iroda már vizsgálja az ügyet.
A felvételen ez az építési vállalkozó elmondja, hogy a miskolci önkormányzat feketekasszájából kampányolt Kriza Ákos mellett. Ennek során a polgármesteri hivatalban pénzzel teli táskából kapott ő és mások is több millió forint készpénzt, amivel aztán el se kellett számolnia. Azt mondja, hogy egy 150 fős, cigányokból álló csapatot irányított a kampány során, a választás napján pedig autókkal szállították az embereket szavazni. Lakatos ezenfelül Pásztor Albertről, az egyik rivális polgármesterjelöltről is kompromittáló felvételeket készített, állítása szerint a Fidesz miskolci kampánystábjának kérésére. Mindezért Lakatos állítása szerint ötmillió forintot ígértek neki, de ő inkább a diósgyőri stadion, illetve a számozott utcák bontását kérte el, de ebből nem lett semmi. Kriza Ákos bizalmasa, egykori kabinetvezető-helyettese beismeri, hogy a választások előtt közös céget alapított Lakatos Miklóssal, pontosabban annak feleségével; ez több mint érdekes azok után, hogy saját elmondása szerint Lakatos úgy ismerte meg, mint aki egy zsaroló. Érdekes az is, hogy a céget cigányok foglalkoztatására hozták létre, ami Kovács szerint kiemelten fontos az önkormányzat számára, ennek ellenére minderről Kriza Ákos semmit sem tud, hiszen a polgármester azzal magyarázkodott rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy soha nem hallott Lakatosról.
(12.40)
A legérdekesebb viszont: honnan gondolta Kovács, hogy frissen alapított nyíregyházi székhelyű magáncége fogja megkapni az önkormányzat megrendelését a közbeszerzések során? Vagy előre le vannak osztva a munkák? Az számít megrendelésre, aki a polgármester embere? Gyakori a feketekassza a fideszes településeken? Kérem, mondja el a kormány álláspontját, és hogy milyen lépéseket tesznek a korrupció ellen! Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me