FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője néhány héttel ezelőtti nyilatkozata szerint két nyugat-magyarországi befogadóállomás kivételével az összes tábort megszünteti a kormány. Ehhez képest a választókerületem központjában, Kiskunhalason ennek éppen az ellenkezőjére utaló jelek láthatóak: az ott dolgozók elmondása alapján a tábor kapacitásbővítése zajlik.
A mi véleményünk egyértelmű: ne legyen ilyen tábor Kiskunhalason, mert nincs biztonságban mindaddig a lakosság, amíg nem tudjuk, hogy milyen háttérrel és milyen szándékkal érkező bevándorlók vannak ott elszállásolva. Sajnos azt is tudjuk, hogy a tábor bezárása munkahelyek elvesztésével járna, de úgy gondoljuk, hogy egy ilyen esetben a kormánynak és az önkormányzatnak kötelessége gondoskodni az ott dolgozók továbbfoglalkoztatásáról.
A Jobbik a leghatározottabb módon kíván fellépni a bevándorlás és a terrorizmus minden formája ellen. Ennek része volt a tavaly tavaszi aláírásgyűjtésünk, amelyet Kiskunhalasról is sok százan, országszerte pedig közel negyedmillióan támogattak. A Jobbik elsőként vetette fel a kerítés építését, a kvótát elutasító népszavazást, és egyedüli ellenzéki pártként biztosította a kétharmados többséget, hogy a honvédség bevethető legyen a határainkon. Örülnénk, ha nemcsak az előbbi, hanem a befogadóállomásokkal kapcsolatos javaslatainkat is magukévá tennék.
Ezen a véleményen van Kiskunhalas lakosságának túlnyomó része is, akik nem akarják, hogy a szomszédságukban folytatódjanak a korábbi incidensek, amikor is kővel dobálóztak, rendőrre támadták, a laktanya felgyújtásával fenyegetőztek, vagy épp azon verekedtek össze, hogy mit nézzenek a tévében. Főleg nem akarjuk ezt a párizsi és a brüsszeli események után.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ősszel maga a miniszterelnök is világossá tette, hogy Magyarországon - szó szerint idézem - menekülttábor, elosztóhely, gyűjtőhely nem jöhet létre. Legutóbb pedig - ahogy már említettem - Kósa Lajos vizionálta a legtöbb intézmény bezárását. Valljanak végre színt, mondják el, hagy mire számíthat a lakosság! Megint csak Kósa Lajos beszélt zöldségeket, vagy megvalósul a Jobbik követelése, és tényleg bezárják a kiskunhalasi tábort és biztosítják az ott dolgozók továbbfoglalkoztatását? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me