HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Látható, hogy a kormány elkötelezett amellett, hogy a szolgálatot teljesítő országgyűlési, illetve önkormányzati képviselők vagyoni helyzete mindenkor átlátható legyen az őket megválasztó állampolgárok előtt, ezért a választópolgárok által bizalmat kapott képviselőknek időről időre be kell számolniuk vagyoni és jövedelmi helyzetükről. Az is látható, hogy a kormány elkötelezett a szigorú szabályozás mellett, így nem véletlen, hogy a magyar szabályozás a legszigorúbbak közé tartozik Európában.
Néhány hete értesülhetett a közvélemény arról, hogy Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője egy 130 négyzetméteres luxuslakást bérel, elmondása alapján havi 200 ezer forintért. Ez az ingatlan a II. kerületi luxusnegyedben helyezkedik el, ahol egy lakás piaci bérleti díja havonta több mint 400 ezer forint. A drogügyeiről elhíresült politikus teszi mindezt úgy, hogy közben a kamerák előtt állítja, hogy telefonszámlára sincs pénze, és a magyar emberektől koldul adományokat saját kiadásainak fedezetére. Juhász nap mint nap indokolatlan gazdagodásokról, mutyiról értekezik néhány lelkes sajtómunkás gyűrűjében; teszi ezt az az ember, akiről a drogügyletei miatt a bíróság jogerősen kimondta, hogy fokozottan veszélyes a társadalomra. Nem is beszélve arról, hogy a 2000-es években egymás után 12 vállalkozást alapított, ezek közül 8 ment tönkre, és összesen 7 millió forintos adótartozást hagyott maga után. Juhász szerint mások anyagi körülményei után kutakodni szakmai evidencia, viszont ha valaki ugyanezt teszi az ő titokzatos egzisztenciája után nyomozva, az már alávaló magánélet-gyalázás.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az évi 150 ezer forint alatti adományok nem minősülnek jövedelemnek, ezért nem kell feltüntetni egy képviselőnek a vagyonnyilatkozatában, mégis felmerül a kérdés, hogy nem ad-e lehetőséget ez arra, hogy egyes képviselők kijátsszák ezeket a szabályokat, így a korrupció melegágyává tegyék ezt a kiskaput. Ezért kérdezem a tisztelt államtitkár úrtól, van-e következménye annak, ha bebizonyosodik egy önkormányzati képviselőről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy az említett magánadomány értéke túllépi a 150 ezer forintot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me