KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A legutóbbi interpellációmra, amit ez ügyben intéztem a miniszter úrhoz, ön válaszolt, államtitkár úr, pontosabban: nem válaszolt, egy mondatot mondott ezzel az üggyel kapcsolatban, azt, hogy nem tűrnek meg korrupcióba keveredett politikusokat a soraikban. Most azt szeretném, ha egy kicsit bővebben fejtené ki véleményét erről a botrányos esetről, annál is inkább, mert az azóta eltelt három hétben nem történt semmilyen lépés, a korrupció érintettjei a helyükön vannak, tehát megdőlni látszik az akkori mondata.
A balmazújvárosi korrupciós ügyről beszélek, konkrétan Tiba Istvánról, akit Lázár János nevezett ki miniszteri biztosnak tavaly nyáron. A híradások szerint ekkor már nyakig benne volt a Balmazújvárosban kirobbant korrupciós ügyben. Mint köztudott, Veres Margit balmazújvárosi jegyzőként 2012 decemberében négyszemközt átvett 5 millió forintot egy vállalkozótól, akinek a cége éppen aznap kapott 180 milliót a helyi önkormányzattól. A jegyző másnap kettesben találkozott Tiba István akkori polgármesterrel és átadta neki az összeget. Ezen túl Veres Margit kapott egy gépkocsit is ajándékba az említett vállalkozótól. Az ügy már bírósági szakban van, a legutóbbi két tárgyalási napon meghallgatták a lehallgatott telefonbeszélgetéseket, és tanúként vallomást tett Tiba István is. Ezeken a tárgyalásokon kiderült, hogy amikor ajándékautóról beszéltek az érintettek, Tiba és Veres Margit, aki jelenleg is polgármester, akkor beszerzési áron megvételre kínált gépkocsiról volt szó, véletlenül sem vesztegetésről. A Tiba István által zsebre tett 5 millió forint pedig csak egy baráti kölcsön volt, ami természetesen közcélra kellett a képviselő úrnak. Talán ebből a rövid ismertetőből is kitűnik, hogy Tibáék - elnézést a kifejezésért - hülyének nézik a hatóságokat, de ugyanúgy a saját választóikat is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ön mit szól ehhez? Nem gondolja azt, hogy le kellene mondatni az egykori miniszteri biztost a parlamenti mandátumáról, Veres Margitot pedig a polgármesteri posztról? S ismételten kérdezem önt, hogy eltűrnek-e a soraikban korrupcióba keveredett politikusokat, várhatunk-e lépéseket önöktől ez ügyben. Várom érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me