SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Április 4-ről szóljon az ének! - e dallal kellett ünnepelni évtizedekig azt a Vörös Hadsereget, amely véres harcokban, mérhetetlen szenvedést, pusztulást és halált hozva nemzetünkre, 1945 áprilisára elfoglalta az akkori Magyarország utolsó települését, Nemesmedvest. Pedig még a dátum is hazugság volt, hiszen hazánk területén még április 11-12-én is harcok folytak, de Sztálin április 4-ét határozta meg Magyarország szovjet felszabadításának határnapjául, így évtizedekig ezt kellett ünnepelni. Persze, a Moszkvát elvtelenül kiszolgáló kommunista helytartókat ez egyáltalán nem zavarta, így április 4-én generációkkal dicsőítették felszabadítónk hősi nevét, miközben tereket, utcákat, iskolákat, közintézményeket neveztek el e dátumról, a gyerekeknek pedig azoknak a felszabadítóknak kellett hálát rebegniük, akik barbár hagyományokat követve, állatias vágyaik kielégítésére anyjukat, nagyanyjukat, húgaikat erőszakolták meg. Úgy kellett alantas tetteiket dicső hőskölteményekbe önteniük, hogy tudták, apjukat, nagyapjukat ők hurcolták el, ők kényszerítették súlyos málenkij robotra, és száműzték a Szovjetunió legtávolabbi pontjaira, ahonnan a legtöbben soha nem tértek vissza.
Bár mondhatnánk ma, hogy ezeknek az időknek már, hál’ istennek, vége van, pontosan tudjuk azonban, hogy ez nem igaz. Máig a fővárosunk és nemzetünk talán megszakrálisabb, nevében a számunkra talán legszentebb eszmét hordozó terén, a budapesti Szabadság téren éktelenkedhet a monumentális szovjet felszabadítási emlékmű. Hiába követeljük, követeli a Jobbik hosszú évek, sőt évtizedek óta ezen emlékmű szoborparkba szállítását és helyére az ereklyés országzászló visszaállítását, a Fidesz erre valamiért nem hajlandó. Ma is tele van az ország Felszabadulás és Április 4. utcákkal, valamint Vöröshadsereg utakkal, nem sikerült tehát számolnunk a nemzetünket elnyomó, népünket kizsigerelő, gazdasági, erkölcsi és szellemi hanyatlásba hajtó ordas eszmével, a máig velünk élő és romboló kommunizmussal. Ma sem tudjuk, hogy ki súgott be kit, ki volt a tettes és ki volt az áldozat, hisz az ügynökakták 2060-ig titkosak. Ott tartunk, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, ha itt lennének, hogy miközben már az egykori kommunista utódpárt, az MSZP is az ügynökakták nyilvánosságra hozatala mellett száll síkra, aközben önök valamilyen okból megszavazzák azok további titkosítását.
Tisztelt Országgyűlés! A véres és brutális kádári megtorlást is keveslő egykori vörös belügyminiszter, Biszku Béla úgy távozhatott múlt héten az élők sorából, hogy áldozatai nem kaphattak elégtételt, hisz hóhéruk luxusnyugdíját élvezve majdnem háborítatlanul élhette hátralévő évtizedeit 1989 után is. A mindössze 18 éves Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész, Mátsik György pedig a mai napig is elegáns budai lakásában élvezi békésen és büntetlenül élete hátralévő idejét. A kommunizmus tehát velünk él.
Bár büszke vagyok rá, hogy magam és a Jobbik is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a kommunista rendőrgyilkos, Ságvári Endre eltűnt az egyik patinás szegedi gimnázium nevéből, azonban számunkra most is érthetetlen, hogy mi keresnivalója lehet a vörös börtönökben belügyminiszterként tíz- és százezreket megkínzó, sőt halálra kínzó, kínoztató, az ÁVH-t létrehozó tömeggyilkos Rajk Lászlónak egy budapesti egyetem szakkollégiumának nevében. Mint ahogyan azt sem tudom elfogadni, hogy egyes emlékezetpolitikusok még ma is mindenáron össze akarják kötni a pesti srácok és Pongrátz Gergely valódi változást akaró tiszta forradalmát az eseményekkel a legjobb jóindulattal is csak sodródó, világéletében ízig-vérig kommunista Nagy Imrével, aki többek között a padláslesöprésekkel döntött több százezer tisztességes gazdát éhezésbe, nyomorba és kergetett sokakat öngyilkosságba.
Tisztelt Országgyűlés! Bár április 4-ét immár néhány elborult elméjű civilen kívül ma már talán senki sem ünnepli, a mintegy 45 éven keresztül hazánkat és nemzetünket romboló kommunista diktatúra örökségét máig nem sikerült tisztességesen, az áldozatok emlékéhez méltó módon lezárni, így a Kommunista Párt egykori második vonala máig kitüntetett szerepet vihet a hazai közélet első vonalában. Legutóbb például azzal sokkolt bennünket a kormány, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter helyett Kovács László egykori MSZMP KB-tag és későbbi külügyminiszter képviselte Magyarországot Guido Westerwelle, volt német külügyminiszter április 2-ai temetésén.
Tisztelt Képviselőtársaim! A rendszerváltó generáció nemcsak hazánk gazdasági, szellemi, kulturális felvirágoztatására bizonyult képtelennek az elmúlt 26 évben, hanem a kommunista múlt végleges lezárására, majd az áldozatok rehabilitálására, valamint a bűnösök megnevezésére és megbüntetésére is. Mi, jobbikosok azonban készen állunk arra, hogy legkésőbb 2018-ban ezt a csorbát is kiköszörüljük. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me