NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ahogy a cigánybűnözés szó sem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, úgy a politikusbűnözés szó sem azt jelenti, hogy minden politikus bűnöző lenne. De vannak olyan tipikus bűnelkövetési formák, amelyek speciális kezelést is igényelnek. Hiszen egy politikus jellemzően nem színesfémet lop, hanem mondjuk, doktori disszertációt, hogy kezdjük csak az önök által az ország első emberévé választott Schmitt Pál államfővel, szigorúan egy l-lel természetesen. Ezek speciális kezelést igényelnek, ezért dolgozta ki a Jobbik a politikusbűnözés elleni programcsomagját. Erről szeretném kérdezni, hogy van-e bármilyen nyitottság ezen programpontjaink elfogadása iránt. Hiszen tucatnyi programpontunk van, engedje meg, hogy ezeket csak címszavakban ismertessem. A politikusi álláshalmozásnak ugyan sikerült legáltalánosabb formáinak véget vetni a Jobbik nyomására, de van még mindig több kiskapu, amit megnyitottak, ezért szeretnénk, ha ezzel foglalkoznának.
A mentelmi jog eltörlése; a titkosítások feloldása, hiszen rengeteg, közérdekkel ellentétes megoldással oldják meg, hogy a mutyikat a szőnyeg alá söprik. Szeretnénk ezen túlmenően az elévülhetőséget, a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági jellegű bűncselekmények elévülhetőségét megszüntetni, hiszen sokszor, mire kiderül, már azt mondják, hogy ezek egyszerűen elévültek. Szeretnénk ezen túlmenően rendszeres és automatikus vagyonosodási, vagyongyarapodási vizsgálatot minden országgyűlési képviselő, minden politikus, kormánytag, államtitkár esetén is négyévente.
Szeretnénk nyilvánosságra hozni a politikusok esetleges kettős állampolgárságát. Hiszen ha Simon Gábor esetére gondolok, és megtudtuk volna, hogy egy afrikai banánköztársaságban neki már kiépített menekülő útvonala, útja van, akkor az bizony korábban is feltárhatta volna a bűncselekményeket. Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát említhetném még, hiszen a mai napig zsarolhatók azok az egykori ügynökök, akiknek még nem nyilvános az esetleges ügynökmúltja vagy tevékenysége. Ezenkívül a kommunista vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása is várat magára, miként a politikusok visszahívhatóságának megteremtése is; gondoljunk csak a balatonőszödi beszédre! És ha eljuthatnánk végre a büntetési tételekig, akkor tudnánk beszélni érdemben arról, hogy dupla büntetést kellene a politikusokra kiszabni, és megteremteni annak lehetőségét, hogy akár teljes vagyonelkobzással is lehessen sújtani őket.
Ez a 12 pont, amivel kapcsolatban várom, hogy melyik az, amelyikkel kapcsolatban nyitottságot mutat. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me