DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném a szíves figyelmét felhívni arra, amit már többször megtettem e falak között, hogy az igazságszolgáltatás nem ismer politikai, nem politikai, politikailag kényes ügyeket, ilyen kategória a törvényekben nincs, ennek megfelelően nem is lehet ilyen csoportokat alkotni és ezekből következtetéseket levonni.
Másodsorban, azt szeretném a szíves figyelmébe ajánlani, hogy a kérdései komolyságát kicsit megkérdőjelezi az a tény, hogy két perc áll rendelkezésemre, hogy abból a mintegy tucat ügyből következtetéseket, illetve eredményeket tudjak önnek felvázolni. Ezért csak nagyon röviden kiragadva - amit ön is kiragadott és csak felsorolásszerűen elmondott a kérdésében - néhány tény. A játszótérbotrány ügyében valóban egy nagyon bonyolult eljárásról van szó. 143 játszótér az, amit itt szóba került. Az itt szóba jöhető személyek, gyanúsítottak, tanúk felkutatása, meghallgatása igen rengeteg időt vesz igénybe. Remélhetőleg 2016 első felében sikerül a nyomozást lezárni.
A Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyében azt szeretném mondani, hogy ebben az ügyben 2016 februárjában az eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség vette át, éppen azért, hogy gyorsítsuk az ügy menetét. Az egységes területalapú támogatásoknál, ahogy képviselő úr is utalt rá a kérdésében, megtörtént a vádemelés, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. 84 vádlott szerepel az ügyben; ez is mutatja a bonyolultságot.
S lehet tovább folytatni. Ezek az ügyek folyamatban vannak, rendben vannak és mennek. Az pedig értelmezhetetlen, hogy kell-e külön nyomozó hatóság, mivel ezek az ügyek nem korrupciós ügyek, hanem költségvetési csalás, valamint más vagyoni és gazdasági bűncselekmények.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me