SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Mint azt leadtam, felhívtam a figyelmet arra, hogy jó néhány eljárás van, amelyekről már jó ideje nem látható, hogy milyen eredménnyel történnek. 2013-ban indult a jogosulatlanul igényelt területalapú támogatások ügye. Nem nagyon látom, hogy ebben történik-e előrelépés. 2015-re ígértek eredményt. Az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt játszóteres botrány ügye - ma már szó volt erről a parlamentben - 1,8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.
Legutóbb a múlt év augusztusában kérdeztem meg önt, hogy hol tart a nyomozás, akkor azt ígérte, hogy ez év elején várható talán érdemi előrelépés. Legutóbb 2015. október 9-én próbáltam megtudni, hogy a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozó Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügye, amelyben 2013 októberében indult el különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt eljárás, vajon most hol tart. A múlt év október 21-én érkezett az a válasz, hogy legutóbb december 3-ig hosszabbították meg a nyomozást. Ez már lejárt. Van-e eredmény?
Hasonló példák sokaságát lehet sorolni. A Hold utcai piac egy költségvetési csalás kategória, hiszen a tanyaprogramból lett támogatva az, hogy Michelin-csillagos nemzetközi éttermek nyíljanak. Aztán itt van Pócs János képviselőtársunk ügye, akinek a lakcímén EU-s milliók tűntek el akár az ESZOSZ-szal kapcsolatban, akár pedig egy évvel korábban. Hadházy Ákos kollégám hangfelvétellel bizonyította korábbi állításait, hogy a szekszárdi polgármester közbeszerzési ügyben milyen előzetes álláspontot képviselt.
Tisztelettel kérdezem, úrrá tudnak-e lenni ezeken a politika által érintett kényes ügyeken, várható-e ezekben előrelépés. Illetve kíváncsi lennék az ön személyes véleményére, hogy miután ezek két-három éveket húzódnak érdemi eredmény nélkül, nem látja-e indokoltnak esetleg, hogy a Legfőbb Ügyészségtől független speciális, korrupció elleni nyomozó hatóság jöjjön létre Magyarországon, amely az ügyészségtől és a politikától függetlenül képes úrrá lenni ezeken az ügyeken.
Ez ügyben várom a válaszát. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me