TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ha megengedi, akkor javasolom önnek, hogy mielőtt fölolvas egy kérdést, tájékozódjon alaposabban, mert amit ön említ, európai uniós bírósági ítéletben nem ez van, és nem adtak igazat a nevezett vállalkozónak, ugyanis abban az ítéletben az van, hogy egyrészt kártérítésre nem kötelezte a magyar kormányt ez az ítélet, másrészt nem kötelezte a jogszabály módosítására sem ez az ítélet, harmadrészt pedig a nemzeti bíróság hatáskörébe utalta ezt. A nemzeti bíróság, a magyar bíróság pedig még nem hozott ítéletet. Nincs ítélet, ezért nem tudom, milyen százmilliárdos pert emleget ön. Honnan veszi ezt a számot, egyszer százat, majd a kérdés második felében több százmilliárdot? Ráadásul azt is meri mondani, hogy ezt a pénzt majd a legnehezebb helyzetben lévők fogják viselni. Milyen forrást?
Tisztelt képviselő asszony, pont fordítva van: addig, amíg ez a törvény nem született meg Magyarországon, pontosan azok az emberek, akik a legnehezebb helyzetben voltak - ők több tízezren voltak akkor -, játékszenvedélyből a teljes fizetésüket egy délután eljátszották. Ezt tiltotta meg a magyar Országgyűlés ezzel a törvénnyel. Pontosan azok, akik a legnehezebb helyzetben voltak, a legrászorultabb helyzetben, fizették be ezt a sok-sok játékadót, ami valóban több, mint ami a jelenlegi rendszerben befolyik az államkasszába. De kérdezem én önt: ilyen helyzetben az LMP-nek a játékadóbevétel a fontosabb, és nem azok az emberek, akik most már nem tudják akaratukon kívül sem elkölteni a családjuk elől ezt a pénzt, és olyan helyzetbe hozni, ami egyszerűen elviselhetetlen saját maga és a családja számára?
Ami pedig az online pénztárgéprendszert jelenti a kaszinókban: képviselő asszony, mutasson nekem majd egy országot, ahol ez működik, és ezt a kérdést majd folytatjuk. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me