DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Örömmel tájékoztatom a képviselő urat, hogy be van fedve a tornaterem, hiszen itt egy elég hosszú, elsősorban jogi szempontból hosszú határidő vagy időtartam telt el.
2015 decemberében kezdődött egy közbeszerzési eljárás. Ennek jogi, műszaki szempontú jóváhagyása meg kellett hogy történjen. Ön is tudja, hogy ha ezt nem így tettük volna, akkor azért támadná az ellenzék a kormányt, hogy miért nem folytatja le a szükséges közbeszerzési eljárásokat, és miért nem átlátható a beruházás. Amikor az ajánlattételi határidő lejárt, február 9-én, az értékelésre még aznap sor került. Tehát amikor bejött az összes és lejárt a határidő, az intézményfenntartó, amit meg tudott tenni, a leggyorsabban tette meg. Ezután persze még volt jogorvoslati határidő, de amint ez lejárt, aznap, március 4-én aláírták a szerződést.
Azóta a tornaterem átfedése, valamint a régi épületszárny polikarbonát-fedése, valamint az új épületszárny tetőfedése befejeződött, ezzel az épület ázása megszűnt. Jelenleg belső munkálatok folynak az épületben, gipszkarton-szigetelések cseréje és javítása, belső nyílászárók, burkolatok cseréje, illetőleg vezetékek húzása. A tankerület tájékoztatása szerint a munkálatok jó ütemben haladnak, a vállalkozó a határidőt - ami május 10-e - fogja tudni tartani, tehát maga a probléma megszűnt. Mindenkinek köszönjük a türelmét, aki ebben az időszakban valóban lehet, hogy nem az iskola épületében, hanem attól pár épületre odébb, más közintézményekben kellett hogy egyik vagy másik órán részt vegyen, vagy egyik vagy másik órát megtartsa.
Nyilván egy ilyen vihar, egy ilyen káresemény óhatatlanul is utána építési munkákkal jár, egy építési munka pedig közbeszerzésekkel jár, de amit lehetett, az események gyorsításában megtettünk, így már ez a tornaterem is befedésre került, és bízunk benne, hogy hamarosan teljes mértékben mindenki visszaköltözhet az eredeti helyére, a tornaterembe is, az egyéb termekbe is, és folyhat tovább a tanítás. Az eredeti helyen a tanítás természetesen tovább folyt az átmeneti időben is, más terembeosztással. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me