TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A hányatott sorsú vásárosnaményi iskola ügyében már kérdeztem itt a parlamentben államtitkár urat. Hogy mindenki számára felidézzem, hogy miről van szó: tavaly nyáron ennek az iskolának a tetejét megrongálta a vihar. A helyreállítási munkák a tavalyi év végén ott tartottak, hogy még nem történt akkor semmi.
Államtitkár úr akkor megnyugtatott engem, hogy az oktatás zavartalanul folyik. Hát, ha azt zavartalannak lehet nevezni, hogy a gyerekek egy része nem az iskolájában, hanem sok más helyen tanul, akkor bizonyára a fogalmaink különböznek az oktatás zavartalanságáról. Írásban is kérdeztem államtitkár urat, illetve a tárcát, és év elején már az az örömteli hír ért el engem, hogy már kértek vállalkozói ajánlatokat.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem véletlenül forszírozom ennek az iskolának az ügyét. Nemcsak azért, hogy legyen már végre felújítva, helyreállítva, hanem azért is, hogy megmutassam, hogy az iskolák állami fenntartása és ezen belül a KLIK működése katasztrofális. Egy polgármester nem nagyon engedheti meg magának, hogy nem állítja záros határidőn belül helyre a vihar által megrongált iskolát, hiszen pontosan tudja, hogy a következő ciklusban ő már nem a polgármestere a városnak, ha ilyen sokáig húzná és halasztaná. Ennek ellenére ez a szuperhivatal vagy szuperközpont fél év alatt nem tudta elérni azt, hogy ez az iskola rendben legyen.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tehát várnám az újabb híreit arról, hogy mi történik ennek az iskolának az ügyében, és tisztelt képviselőtársaimnak pedig a megértését kérem abban, hogy ilyen példákon keresztül próbálom láttatni a Klebelsberg-intézet működését. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me