TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Februári hír volt, hogy a győri Petz Aladár Oktató Megyei Kórház sebészei tömeges felmondást helyeztek kilátásba. A felmondólevelüket letétbe helyezték, és tárgyalni akartak az egyébként jogos fizetésemelésükről a kórház vezetésével. A kórház vezetése úgy nyilatkozott, hogy sem eszközei, sem lehetősége nincs arra, hogy megoldja ezt a problémát.
Azért említem fel ezt a konkrét ügyet, mert általános problémáról van szó, bár ezt a győri helyzetet igyekezett minden, a kormány részéről megszólaló szereplő egy elszigetelt jelenségként bemutatni. Azért általános ügyről van szó, mert az év elején mind az orvosok, mindazok a szakorvosjelöltek, akiket a kormány becsapott és mindazok a szakdolgozók, akik szembesültek azzal, hogy milyen kevés az a fizetésemelés, amit kaptak, csalódottak voltak, jogos fizetésemelési követeléseket fogalmaztak meg.
(13.00)
Mindez a helyzet súlyosbítva van az elvándorlással, ami minden ellenkező híresztelés ellenére nemhogy nem állt meg, még az üteme sem csökkent. Mindez súlyosbítva van a kórházak újratermelődő adósságállományával. Ugye, emlékszünk még a tavalyi évben nagyon sokszor szajkózott néhány mondatra, hogy a kormány megoldja a kórházak adósságállományának problémáját. Nem oldotta meg, az adósság, csodák csodájára, újratermelődött. Tehát ezek szerint nem a kórházak vezetésével, hanem a rendszerrel és a költségvetéssel van a probléma.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A kérdésem az írásos változatban úgy szerepelt, államtitkár úr, hogy jogosnak tartja-e a fizetésemelési követeléseit az egészségügyben dolgozóknak, és mit tesz érte. Ugyanakkor ezt most már a benyújtandó költségvetésről érkező hírek kapcsán egyszerűbben fogalmaznám. A 2017-es költségvetésben mit tudott elérni a tárca, hogy javuljon az egészségügyben dolgozók helyzete? Köszönöm a szót, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me