LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány nevében szeretném elsősorban a jegyzőkönyv számára rögzíteni, hogy a kormány mint a végrehajtó hatalom vezetője ma is készen állt arra, hogy a törvényhozás előtt elszámoljon az általa végzett vagy elmulasztott munkával.
Szeretném kifejezni, megdöbbentőnek gondolom, hogy jobbikos képviselőtársaim elvették az ellenzéki képviselők jogát és lehetőségének gyakorlását attól, hogy ma a kormánytól kérdezzenek, pedig kérdezhettek volna. A Jobbik akciója megakadályozta azt, hogy a Magyar Szocialista Párt és az LMP képviselői a kormánytól kérdezhessenek. Meggyőződésem szerint ez ellentétes a házszabállyal, ezért kérem ennek a kivizsgálását.
Másrészről a Jobbik nem fair módon és nem sportszerűen járt el, mert a kérdésekben megfogalmazott olyan vádakat, amelyek esetében nem adta meg a válasz lehetőségét a kormány számára, holott jó néhány esetben miniszteri felelősségi körbe tartozó kérdéseket említettek jobbikos képviselőtársaim. Például a saját miniszteri biztosommal kapcsolatos morális aggályokra nem válaszolhattam, hiszen jobbikos képviselőtársaim ezt megakadályozták.
Azt el sem merem képzelni és fel sem merem tételezni, hogy az MSZP és az LMP lemondott volna arról a rendkívül fontos ellenzéki jogáról, hogy kérdezzen a kormánytól. Meggyőződésem szerint, ha az LMP és az MSZP ezt tette, akkor visszaélt a választók bizalmával; úgy tűnik, hogy az LMP és az MSZP lemondott a Jobbik javára a parlamenti joggyakorlásról. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me