VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Természetesen elfogadom önt válaszadónak. (Derültség a Jobbik padsoraiban.) És el szeretném azt is mondani, hogy mindenkit meglepett ebben az országban az, hogy milyen óriási nyereségre tett szert a Magyar Nemzeti Bank, többen még a forrását is vitatják ennek a nyereségnek, de azért 260 milliárd forint, amivel önök föltőkésítik jelenleg a Pallasz Athénéről elnevezett alapítványokat, nem kis pénz.
Úgy gondoljuk, hogy ennek a pénznek jobb helye is lenne annál, mint hogy ön és a stábja eldöntse szabadon ennek a sorsát, az ellenőrzést meghiúsítsa. Éppen ezért értékeltük sikerként azt, hogy amikor én személyesen Áder Jánoshoz fordultam, és megkértem a köztársasági elnök urat, hogy küldje el előzetes normakontrollra a nemzeti banki pénz titkosításáról szóló törvényjavaslatot, akkor a köztársasági elnök úr ezt megfogadta, az Alkotmánybíróság pedig igazat adott az én álláspontomnak, miszerint ez a pénz továbbra is közpénz (Dr. Répássy Róbert: Nem a köztársasági elnök!), és nem lehet úgy gazdálkodni vele, hogy eldugjuk az ország nyilvánossága elől ennek az elképesztő vagyontömegnek a sorsát.
Minden bizonnyal a jegybankelnök úr is figyelemmel kíséri az Országgyűlés ülését. Ha másból nem, az elhangzó 50 kérdésből tudhatja azt jegybankelnök úr, hogy jó néhány konkrét korrupciós eset, korrupciós vád fogalmazódik meg a kormányzattal szemben, ezért meg szeretném önt arról kérdezni, hogy milyen módon lesz ellenőrizhető ennek a pénznek a sorsa. Válaszoljon erre, legyen kedves, jegybankelnök úr.
Továbbá az is érdekel minket, hogy az eddigi költések hogyan történtek. Pontosan minek alapján választ a Magyar Nemzeti Bank befektetési célt magának? Ugyanis azért abban egyetérthetünk, hogy ezek unortodox befektetések, hogy különböző méregdrága ingatlanokba, műkincsekbe fektet a Magyar Nemzeti Bank pénzt.
Kérdezem én, hogy miért zsebpénzként gazdálkodik azzal a nyereséggel a jegybanki vezetés, ami egyébként a tulajdonosi jogokat gyakorló államot illetné. Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me