BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Miközben a kormány és Orbán Viktor mai felszólalásában is fennhangon hirdeti, hogy Magyarország jobban teljesít, aközben a valóság sokkal kiábrándítóbb.
Azt nem hirdetik óriásplakáton, hány százezer családtól vették el a támogatásokat, hogy mennyi embernek csökkentették a járandóságát. Nem reklámozzák, hogy éppen egy éve szüntették meg a lakásfenntartási támogatást, az adósságcsökkentési támogatást, amik együtt közel félmillió családnak jelentettek segítséget. Nem reklámozzák, hogy megszüntették az óvodáztatási támogatást, nyolcadik éve nem emelték a családi pótlékot, a gyest, a gyetet és az anyasági támogatást, vagy hogy pár éven belül bezárják a családi napköziket, és kilométerekre vitték a családsegítők szolgáltatásait.
Nem áll ki Novák Katalin, hogy elismerje, gyermekes családokat tesz tönkre a magyar kormány, mert még az inflációval sem emeli az ellátásokat. Nem teszik tele az újságokat azzal a hirdetéssel, hogy több tízezer rokkanttól vették el az ellátását vagy csökkentették a megélhetés szintje alá. Nem áll ki államtitkár úr sem, hogy bevallja: dolgozni nem képes, beteg embereket löktek az út széléről az árokba. Nem tart sajtótájékoztatókat arról, mennyi nyugdíjas él a létminimum alatt, vagy hogy megszüntették a méltányossági közgyógyellátást és ápolási díjat. Vagy azzal, hogy félévente szigorítják a házi segítségnyújtás szabályait, hogy még a magányukban élő idősekbe is belerúgjanak.
Nem áll ki Czibere Károly sem, hogy bejelentse, hogy az idősek ellátásán spórol a kormány. Az sem szerepel a kormányhirdetésekben, hogy több százmilliárd forintot vontak ki a szociális ellátórendszerből az elmúlt hat évben. S nem áll ki Balog Zoltán, hogy bejelentse lemondását, mert hagyta, hogy a kormány tönkretegye a szociális ellátórendszert.
Ha Magyarország jobban teljesít, akkor miért nincs pénz a gyermekek támogatására és az oktatásra? Miért kell 16 éves gyerekeknek közmunkára menniük? Miért kell elvenni az óvodásoktól a családi pótlékot? Ha stadionra ebben az országban van pénz, akkor miért nincs pénz arra, hogy szünidőben mind az ötszázezer rászoruló gyermeknek étkezést biztosítsanak? Ha a magyar reformok működnek, akkor miért 28 500 forint még mindig a nyugdíjminimum, ami miatt számos szociális ellátás, családi támogatás nem nőtt egy forinttal sem? Ön szerint mennyit ér ma ez az összeg? Államtitkár úr, ezt a biciklit is túltolták az ellátórendszerben.
Ezért kérdezném öntől: mikor fogják végre a saját családjuk és a haverjaik helyett a magyar családokat támogatni? Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me