DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Házbizottság előtt tárgyalta meg először az ez évi munkarendet a Ház, és amikor az elnök úr előterjesztette ezt a munkarendet, láttuk, hogy a tavalyi, megítélésünk szerint tökéletesen beolajozott, jól menő munkarendről van szó.
Ezzel szemben a Jobbik ottani képviselője arról biztosította a Házat, hogy ők nem fogják megszavazni, mindenki tudja az ő fenntartásukat ezzel a munkarenddel szemben. Én ma azzal jöttem ide, hogy hátha valaki a Jobbik részéről elmondja, hogy milyen fenntartásai vannak. Erre fölállt Novák Előd, és előadta, hogy nem közvetíti a televízió az Országgyűlés üléseit (Novák Előd: Összefügg!), csupán azt felejtette el megmagyarázni, hogy ennek mi köze a munkarendhez. (Novák Előd: Összefügg!) Ugyanezt mondta Szél Bernadett is.
Arról szeretném a képviselő asszonyt megnyugtatni, hogy a házszabályban és az országgyűlési törvényben leírt valamennyi kisebbségi jog biztosítva van, megítélésem szerint van, ami túl is van biztosítva (Novák Előd közbeszól.), az pedig nem jelent gondot, hogy a heti óránkénti interpelláció egy napon van a két hét alatt lefolytatva.
Én azt hiszem, hogy a tavalyi munkarend tavaly is tökéletesen bevált, most szinte ugyanezt terjeszti elő az elnök úr, úgyhogy én a frakcióm nevében azt mondhatom, hogy mi megszavazzuk, és kérjük az ellenzék támogatását is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me