NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Elfogadhatatlan a Jobbik számára az a kéthetes munkarend, amelynek keretében kéthetenként egyszer tömbösített szavazással egy fél óra alatt letudják a szavazásokat keddenként délelőtt, majd megkezdődik a hosszú hétvége a képviselők számára; talán a korábbiakhoz képest csak annyi különbséggel, hogy most már nem polgármesteri teen-dőikhez sietnek, hanem talán egyenesen Ibizára. (Zaj, felzúdulás a kormánypártok soraiban.) A Jobbik számára ez elfogadhatatlan; az, hogy kiüresítették a vitákat, és gyakorlatilag már a képviselők sem követik azokat a vitákat. (Folyamatos zaj a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.) Miért is lennének jelen, ha megszüntették a parlamenti közvetítését ezeknek a vitáknak?
Sőt, legutóbbi ülésnapunk óta megszűnt a Parlament TV is, miután ellehetetlenítették azt, ellehetetlenítették a kiüresített vitákkal; és megszüntették tavaly az Országgyűlés üléseinek közvetítését a köztévében is, csak elvétve kapcsolnak oda élőben, inkább a híradóik összefoglalják a lényeget, azaz a Fidesz számára legkevésbé kellemetlen részeket. (Folyamatos zaj és közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Ugyan az M1 hírcsatornává, jóHírTV-vé válása óta megnőtt, tavaly március 15-étől több műsoridő nyílt a politikának, de csak cenzúrázottan. Kövér László alatt idesüllyedt az Országgyűlés sokat emlegetett méltósága. Persze, korántsem egyedi gyakorlatról van szó, például a XI. kerületben is ebben a ciklusban szüntette meg az önkormányzati tévé a testületi üléseinek közvetítését, míg az évi 200 millió forintból fenntartott Újbuda újságban eddig sem jelenhetett meg a Fideszen kívül semmi más, még fizetett hirdetésként sem, csak a Fidesz. No meg Simicskó képviselő úr jobbról, Simicskó képviselő úr balról. (Derültség és közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Nézhetjük, csodálhatjuk képviselő úr vastag arcbőrét az önkormányzati lapban. (Zaj, derültség, közbeszólások és taps a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.)
Nos, most, hogy a 2014-es önkormányzati választások óta az országgyűlési képviselőség a Jobbik követelése nyomán végre főállás lett, igen, a politikusi álláshalmozás legáltalánosabb formáinak megszüntetésével, így elvárható, hogy a hét második felében is bejárjanak a munkahelyükre a képviselők (Felzúdulás, közbekiáltások a Fidesz soraiból, köztük: Választókerület!), és ne üresítsék ki a vitákat, ne lehetetlenítsék el azt. (Zaj, közbekiáltások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.) Ezért a Jobbik nem támogatja a kéthetenkénti ülésezést, azt, hogy kéthetente lényegében csak egyszer jönnek be a képviselők, egyszer elfogadni mondjuk, hétfőn a napirendet, meg másnap délelőtt, még kedden délelőtt egy fél órányi tömbösített szavazásra, amikor már egyetlenegy percben sem lehet érdemi vitát folytatni és hozzászólni. (Folyamatos zaj.)
Nos, azt gondolom, az éjszakai viták nemcsak családellenesek, de ki is üresedtek az alacsony létszám miatt, amelynek hátterében pontosan a tévéközvetítések hiánya áll, viszont a csütörtöki és pénteki napközbeni ülésnapok esetében, ha ilyen lenne a második héten is, illetve minden pénteken, ahogy most egyetlenegy pénteken sincs, akkor többen követnék a napközbeni vitákat akár tévén, akár az interneten keresztül. Dolgozni természetesen lehet éjszaka is, ezt nem ellenezzük, de az esti, éjszakai ülések családellenesek, születések helyett inkább váláshoz vezetnek (Derültség.); no meg a parlamenti büfében történő alkoholizáláshoz (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban.), ahogy az a Jobbik frakcióját leszámítva minden más pártban megengedett - sajnos. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me