LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Az igazság az, hogy a hétvégét a gyerekeimmel szoktam tölteni. Ha szükséges és a sors, a kötelezettség úgy hozza - vagy a szolgálat -, akkor a választóimmal, de nem a sajtó tanulmányozásával, bevallom, így valószínűleg valamiről lemaradtam. (Hegedűs Lorántné, miközben átadja Lázár Jánosnak az irományt: Segítek!) Fogalmam sincs, hogy milyen dokumentumról beszél a képviselő asszony, nem ismerem. Köszönöm szépen. Képességeimet meghaladja, hogy a maradék másfél percen belül elolvassam ezt a tucatnyi oldalt, és még utána referáljak is önnek arról, hogy mi van benne és mi a kormány szándéka.
Azt tudom mondani, hogy az önkormányzati átalakítások és reform lezárult, semmilyen terve nincs az önkormányzatok hatásköreit és feladatait illetően a kormánynak. Így van jól, ahogy most kialakult, abban vagyunk érdekeltek, hogy az önkormányzatok jól működjenek, lehetőség szerint a helyi szolgáltatásokat fejlesszék, és minden magyar településen, mind a 3200 településen az életminőség jelentősen javuljon.
Nem tudok olyan átalakításról sem a kormányzati előkészítő munka során, sem a közigazgatási, sem a politikai egyeztetéseken, sem a kormányüléseken, ami bármilyen formában az önkormányzatok hatáskörét vagy tevékenységét illette volna. Hogy valaki jobban akarja ellenőrizni az önkormányzatokat, erre minimális a lehetőség és az esély, hiszen a kétharmados törvények kizárták annak a lehetőségét, hogy a kormányhivatalok mint a közigazgatásért felelős és az önkormányzatok törvényességéért felelős minisztériumhoz tartozó hivatalok bármilyen hatáskört is gyakorolhassanak. Pont a gazdálkodás hatékonysága és célszerűsége az, ahova a lábunkat be sem tehetjük, hiszen az Országgyűlés ezt számunkra megtiltotta.
Tehát csak cáfolni tudom a feltételezést, a kérdésben megfogalmazott állításokat, és minden kérdésére nemmel tudok válaszolni. Tehát az ön állításai vagy az ön kérdéseiben megfogalmazott állítások nemleges választ kapnak; semmilyen tervünk nincs az önkormányzatokkal. Nem tudom, hogy a Jobbiknak milyen terve van, vagy milyen pánikot kívánnak kelteni ezzel kapcsolatban. Mi az önkormányzati átalakítást befejeztük, a hatásköröket, a feladatokat is beleértve, most arra törekszünk, hogy minden magyar önkormányzat jól működjön. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me