LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Én valószínűleg egy másik iskolába jártam, mint ön, de könnyen lehet, hogy azért, mert 1995 novemberében léptem be először egy városháza küszöbén, és 21 éve már lassan odajárok szinte, mostanában csak hetente, de egyébként naponta, és néhány alkalommal elnyertem a helyi választópolgárok bizalmát mint polgármester, tehát valószínű, hogy kevesebbet tudok az önkormányzati világról, mint ön.
Én azt tudom önnek mondani, hogy az első dolog, amit megtanultam, hogy az önkormányzatok függetlenségét, szuverenitását és azt, hogy önálló döntéseket hozzanak, az Alaptörvény, előtte meg az alkotmány garantálta. Az én hivatalomnak a kétharmados törvények meghagyják, hogy az önkormányzatok működésének törvényességi ellenőrzését le kell folytatnunk, amit egyébként hosszú éveken keresztül nem tudott működtetni az állam, de azon kívül az önkormányzatok függetlensége teljes egészében garantált. Nagy baj lenne, ha én azzal tölteném az időmet és azzal tölteném a miniszteri munkámat, hogy az önkormányzatok életébe beleszólnék.
A kormány nem szól bele az önkormányzatok életébe, sőt minden támogatást megad ahhoz, hogy jól működjenek. Ha ön egyszer majd polgármester lesz valahol, akkor ezt megtapasztalhatja (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), de ahhoz el kell nyerni a választók bizalmát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me