DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Az a vita, hogy vajon a vagyonnyilatkozatok magyarországi rendszere hatékony-e, gyakorlatilag egyidős a rendszerváltással. Régóta heves viták tárgya, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok alkalmasak-e arra, hogy nyomon kövessék a vagyongyarapodásokat és kiszűrjék az összeférhetetlenségeket. Egy dolog mindenesetre biztos: a magyar szabályozás az egyik legszigorúbb Európában, elsősorban azért, mert a vizsgálódási kör a lehető legszélesebb; kiterjed a jövedelmi viszonyokra, a különböző érdekeltségekre, valamint a vagyoni körülményekre is.
Tisztelt Képviselő Úr! Interpellációjában ön úgy fogalmazott, hogy egy tisztább, átláthatóbb és korrupciómentes közélet megteremtéséért dolgozik. Engedje meg, hogy azt mondjam, kár, hogy ezt a munkát nem magukon kezdik, mindenekelőtt mondjuk, Ózdon. Itt ugyanis kiderült, hogy a jobbikos polgármester alig melegedett meg a székében, máris öt helyről húz fizetést. (Dúró Dóra: Nem igaz!) Mindezt egy olyan városban, mindezt egy olyan városban, ahol a fizetések nem érik el az országos átlagot. Így minden forintnak egyébként meglenne a helye. Janiczak Dávid az egyik fizetését ráadásul egy olyan cégtől kapja, amely az önkormányzat tulajdonában van. Ez a történet különösen annak fényében furcsa, hogy a Jobbik korábban a politikusbűnözés egyik típusának tartotta az álláshalmozást. Nem volt az olyan régen, amikor az ön egyik képviselőtársa még úgynevezett Superman-díjakat osztogatott olyanvalakinek, aki két helyről kapott fizetést. Erre az ózdi polgármester egyszerre 5, azaz öt helyről kap. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy Janiczak Dávid mikor veszi át a Jobbik Superman-díját.
(16.40)
Mint ahogy arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a párt mikor tisztázza ezt az ügyet, mert azt látjuk (Novák Előd: Országgyűlési képviselők...), hogy a Jobbik valójában önmagával vitatkozik.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön úgy fogalmazott, hogy olyan közéleti szereplőket szeretnének, akik nem tűrik meg maguk között az ügyeskedőket. Ezzel egyetértve azt szeretném mondani, hogy a dolgok rendbetétele mindenekelőtt, minden esetben otthon kezdődik, ebben az esetben Ózdon. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me