LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt elnök Úr! Kedves Képviselőtársam! Először is arra szeretném felhívni az Országgyűlés figyelmét, amit ma már itt a tisztelt Házzal Orbán Viktor miniszterelnök úr aláhúzott, ez pedig az, hogy 2016 minden bizonnyal az összes rendelkezésünkre álló nyílt és fedett információ alapján olyan év, amikor a bevándorlási krízis, az illegális migráció újabb és újabb, erősebb és erősebb nyomást fog jelenteni az Európai Unióra, így benne Magyarországra is.
Ami a helyzet megítélését illeti, azt gondolom, nem igazságos képviselő úrnak az a kimondott és ki nem mondott kritikája, hogy Magyarország nem állt helyt a határvédelemben, tekintettel arra, hogy folyamatosan ezekben az órákban is az európai sajtó, különösképpen a német nyelvű sajtó össztüzet zúdít Magyarországra azért, mert Magyarország a saját útját járva próbálta megvédeni hazánk határait. A magyar kormány volt az első olyan kormány Európában, amely érdemben nyúlt a határrendészet és a határbiztonság kérdéséhez, és egy műszaki határzárral, egy élőerős védelemmel és egy jogi rendszer fölállításával, ennek a három eszköznek az együttes alkalmazásával sikerült megakadályoznunk azt, hogy a bevándorlók az ország határait átlépjék.
Emlékszem azokra a vitákra, amikor azt mondták, hogy nem tudja megoldani a kerítés a problémát. Mi azt reméltük, hogy 20 százalékra esik vissza a korábbi 100 százalékhoz képes a bevándorlók aránya. Abban a pillanatban, amikor a horvát-magyar határszakaszon megépítettük a kerítést, a bevándorlók más útvonallal próbálkoztak, mint ahogy a magyar-szerb határon is sikeresnek minősíthetjük a védekezést, ami ráadásul általam közvetlenül ismert. Nem vitatom a tényeket, tekintettel arra, hogy a térség biztonsága különleges kihívás az ottani rendészeti szerveknek, így a Lukács János által vezetett Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.
Szeretném aláhúzni azt a belső biztonsági szervezetrendszerbeli változást, hogy a magyar rendőrségen belül az önálló határrendészeti határszázadok létrejöttek a migránsválság kapcsán, attól függetlenül, hogy önálló határőrség megszervezésére nem került sor. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me