BARTOS MÓNIKA,

Full text search

BARTOS MÓNIKA,
BARTOS MÓNIKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Az elmúlt év novemberében folytattuk le a Magyarország Kormánya és a Koszovói Köztársaság Kormánya között a kölcsönös bűnügyi jogsegélyről szóló szerződés kihirdetéséről szóló javaslat általános vitáját. Akkor az a megtiszteltetés ért engem, hogy az előterjesztés tárgyalásakor én lehettem a Fidesz vezérszónoka. Akkor ismertettem a Magyarország és Koszovó közti kapcsolatrendszer sarokpontjait, aláhúztam és néhány mondattal indokoltam a kapcsolatépítés jelentőségét. Ezt most nem tenném meg újra.
Azt azonban mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy Magyarország politikai, biztonsági, gazdasági, stratégiai érdeke is, hogy a Nyugat-Balkánon béke és stabilitás legyen. Szükség van a diplomáciai kapcsolatok fokozására és az együttműködés különböző formáinak kialakítására, megerősítésére. Ennek értünk ma egy következő állomásához. Ahogy államtitkár úr is elmondta, a nemzetközi megállapodás létrehozásának kiemelt célja, hogy a szerződő felek megkönnyítsék a területükön áthaladó vagy odairányuló nemzetközi közúti személyszállítást és árufuvarozást.
A megállapodás kiterjed a Magyarország és Koszovó közötti nemzetközi közúti személyszállítás menetrend és külön célú menetrend szerinti fajtáira is. A megállapodás elősegítheti Magyarország és a Koszovói Köztársaság közötti kereskedelmi kapcsolatok, valamint az árucsere-forgalom további bővítését, egyben lehetőséget teremt a személyszállítás és az idegenforgalom fejlesztésére.
A kapcsolatok erősítése érdekében is kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me