DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miután válaszokat nem kapunk, úgyhogy én szeretném kitenni az asztalra, hogy nincs-e véletlenül összefüggés a jelenlegi törvényjavaslat között és a között, hogy a héten elbocsátások kezdődtek a Magyar Postánál. Nincs-e összefüggés véletlenül a jelenlegi törvényjavaslat és a között, hogy ma a Postás Szakszervezet honlapján napvilágot látott a hír, hogy tömeges elbocsátásokra készülnek? Tehát miközben itt van ez a törvényjavaslat, ami lehetővé teszi azt, hogy függöny mögött lophassák szét a Postát, közben földönfutóvá teszik a postásokat. Nincs összefüggés? Vagy önök nem tudnak arról, hogy a Magyar Postánál tömeges elbocsátás kezdődik?
És menjünk tovább! Én letettem arról, hogy itt mindenféle alapjogi meg morális összefüggésekkel próbáljam önöket zavarba hozni, mert ez úgyse megy. Lássunk világosan: az a pénz, amit önök ki akarnak kanalazni a Magyar Posta Zrt.-ből, hiányzik és hiányozni fog akkor, amikor például a kispostákat kellene helyreállítani vidéken. Emlékeznek? Amikor az MSZP-SZDSZ fölszámolta a kispostákat, önök ellenzékből támogatták a tiltakozó kistelepüléseket, hogy nyissák újra a kispostákat, ahogy a kisiskolákat is. Ma hol van ez a fideszes tiltakozás? Ma azért nincs pénz arra, hogy ingyen, könnyedén kistelepüléseken internet-hozzáférést biztosítsanak vagy a kispostákat újranyissák, mert önök ezt a pénzt ellopják. Ugyanúgy, ahogy bárhol máshol is az országban azért nincs ma pénz béremelésekre, azért nincs ma pénz adott esetben a helyi gazdaság fejlesztésére, mert ezeket a pénzeket ellopják. És akkor tudnak hatékonyan lopni, ha a különböző sötét ügyletekbe nem látnak bele az állampolgárok. Erről van szó.
Tehát még egyszer, arra szeretném kérni a kormány képviselőjét, hogy tegye világossá, mi az összefüggés a héten kezdődött tömeges postai elbocsátások és az előttünk fekvő törvényjavaslat között. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me