DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A KIRA-rendszer bevezetéséről valóban ma már itt volt szó, azt megismételni nem akarom, hogy az Államkincstár miért vezette be, és hogyan teljesít. A Mentőszolgálatnál az az extra specialitás vagy az az áttérés tartalmi változása, hogy tényleges munkateljesítésen alapuló tárgyhavi számfejtést visz a Kincstár. Ez azt jelenti, hogy tárgyhónap 25. körüli időpont helyett a tárgyhónap utolsó napján történik csak a havi rendszeres illetmények számfejtése. Ez is jelent egyfajta változást, aminek lehettek ilyen részei. A másik pedig a különböző mozgó bérelemeknek, különböző pótlékoknak a nem teljes körű rögzítése volt, ami a probléma mögött állt. Nem túl nagy számban, de azért ez állt mögötte. Illetőleg hogy kevesebb bérkompenzációs nyilatkozat érkezett be a Kincstárhoz, mint korábban. De ha ezt bárki leadja, akkor visszamenőlegesen is megkapja az összegek közötti különbözetet.
Azért tudta valamelyest nehezebben kezelni a Kincstár a Mentőszolgálatot, mert az OMSZ szervezeti struktúrája sokkal tagoltabb, mint egy átlag költségvetési szervnek. Éppen ezért ültek le december óta a Kincstár szakemberei és az OMSZ szakemberei, hogy ezeket a problémákat megoldják.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Az egyik irány volt az, amit ön is mondott, hogy nemcsak nyomtatott formátumban, hanem elektronikusan is, e-mailben is megkapják a bérjegyzéküket a dolgozók, pontosan azért, hogy könnyebben tudják ellenőrizni. Létrejött egy központi e-mail cím, ahol a különböző reklamációkat fogadják, itt ezek feldolgozásra kerülnek. De azért, hogy ilyen probléma ne legyen, ezért az elmaradt jövedelemmel arányos előleget egy-két napon belül kiutalták.
Február 11-éig összesen 135 észrevétel érkezett, tehát ennyi problémás esetről beszélünk. Ezeknek a döntő többsége már azóta kivizsgálásra került, és meglett a megoldás is. Soron kívül vizsgálják ezt a Kincstárnál, és hóközi számfejtéssel korrigálnak. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me