KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban igazak azok a számok és megfelelnek a valóságnak azok a 2016-os adatok, amelyeket idézett. Ebben az évben, abban a két hónapban, amely mögöttünk van, a rendőrség 2754 főt fogott el illegális határátlépés miatt, ebből 2721 főt a szerb határszakaszon. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz összesen 2534 menedékkérelem érkezett.
Az elmúlt évben sikerült megvédeni az országot, megvédtük az embereket a déli határon kiépített határzárral, a jogi és technikai lépésekkel, valamint a személyi élőerős védelemmel. Azt szeretném önnek és a tisztelt Háznak elmondani, hogy ebben az évben is meg fogjuk védeni az országot, meg fogjuk védeni a magyar embereket, ennek érdekében megerősítettük a műszaki határzárat, és megdupláztuk a járőröző rendőrök létszámát. A Magyar Honvédség Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék, Kelebia és Röszke térségében helikopteres légi felderítéssel is segíti a határőrizeti szervek munkáját. Megkezdtük a védvonalak építésének előkészítését a magyar-román határszakaszon, s ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszúságban védekezni fogunk az illegális migránsok belépése ellen. Ezen túlmenően pedig Bács-Kiskun és Csongrád megyében határozott, szigorított ellenőrzést rendeltünk el.
Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány elszánt annak érdekében, hogy megvédje az országot, megvédje a magyar embereket, éppen ezért 85 milliárd forintot fordított erre a célra. Készek vagyunk ezt az erőfeszítést ebben az évben is folytatni. Bízunk benne, hogy eredményesek leszünk, ennek az összes feltételét megteremtjük. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me