DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nemrégiben, néhány nappal ezelőtt az ön kormányának egyik minisztere, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úr sajtóhírek szerint egy lakossági fórumon, majd azt követően a Kormányinfón „nekiment” az MVH-nak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak, több dolgot is állított. Sajnos állításainak van jogalapja, ezt azért hozzá kell hogy tegyük, többek között miniszter úr állítása szerint, mondjuk, az MVH-t gyakran ÁVH-ként emlegetik, és a gazdálkodók, a gazdák panaszok százait és ezreit nyújtják be. Vagy éppen említette miniszter úr azt is, hogy az MVH sok munkatársa ellen eljárás és vizsgálat is indult, vagy az egyik korábbi alelnököt bilincsben vitték el.
(17.20)
Mint ahogy említettem, tehát Lázár miniszter úr állításainak sajnos van jogalapja az MVH működésével kapcsolatosan. Majd azt követően néhány nappal később kormányának egy másik minisztere, a szakminiszter, Fazekas Sándor miniszter úr kiállt az MVH szerinte - idézem - „törvényesen és tisztességesen dolgozó munkatársai mellett, a minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadással szemben”.
Miniszterelnök úr, ön a miniszterelnök, az ön kormányának miniszterei veszekednek. Azt gondolom, ettől még mi nyugodtan tudnánk aludni, vagy a gazdák is, akik leginkább érintettjei az MVH eljárásának és ügyrendjének. Nyugodtan tudnának aludni attól, hogy két minisztere nem ért egyet valamiben. Azonban azt szeretném kérni miniszterelnök úrtól, hogy a nyilvánosság előtt tegye nyilvánvalóvá és egységessé azt az álláspontot, hogy mi a kormányzat szándéka, mi az ön szándéka az MVH-val.
Ez a szervezet a továbbiakban fog-e működni vagy nem fog működni, mi lesz az MVH jövője? Ön az osztályfőnöke ennek az osztálynak, kérem, válaszoljon arra, hogy mi fog történni az MVH-val. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me