DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a tegnapi évértékelőjében azt mondta, hogy a vidéki kórházakban XXI. századi körülmények uralkodnak, XXI. századi körülmények vannak. Így hát úgy is értelmezhetjük, hogy a magyar egészségügy jó részében ön szerint XXI. századi körülmények között dolgoznak.
Kétségtelen tény, hogy a vidéki kórházak egy része kívülről jól néz ki, viszont az is kétségtelen tény, hogy belülről ezek a kórházak nemhogy a XXI. századot, de sokszor a XX. századot is úgy tükrözik, hogy annak az ötvenes-hatvanas évei uralkodnak. Soha ilyen kevés dolgozó nem volt még a magyar egészségügyben. Soha nem voltak ennyire elmaradottak és alacsonyak a bérek, nemhogy XXI. századi béreket kapnak a szakdolgozók, hanem a XX. század végének béreit is alig érik el. Lehetőségképpen még fel sem zárkózott ahhoz a nemzetközi átlaghoz, de a környező országbeli átlaghoz sem, amelyet szeretnénk nekik adni. Arról sem lehet már XXI. századi keretek között beszélni, hogy Magyarországon a kórházakban fertőzésben többen halnak meg, mint a közutakon balesetben, de az is arcpirító, hogy nem XXI. századi az ország ráfordítása az egészségügyre.
Ön az egészségügynek az igazi vezére lehetne, egy igazi kormányzóra, kormányosra van szüksége az egészségügynek, hogy kivezesse a jelenlegi csapdahelyzetből, ahol jelenleg is tart. De úgy tűnik, hogy ön nem kormányosa az egészségügy viharában az egészségügy tutajának, hanem inkább egy tanácstalan kormányosa, egy céltalan bolyongó. De most önnek kell válaszolni azokra a kérdésekre, amelyekre a Jobbik valódi nemzeti konzultációjában válaszolni fognak a háztartások is. Például arra, hogy valóban úgy gondolja-e, hogy XXI. századi körülmények vannak az egészségügyben. Mikor emelik, miniszterelnök úr, a szakdolgozók XX. században ragadt bérét? Valóban nemcsak a béremelésre vonatkozó követelések az igazak, hanem a fertőzésekre vonatkozók is? Mikor lesznek összességében végre valóban XXI. századi körülmények a magyar egészségügyben?
Miniszterelnök úr, erre várom bőséges és mellébeszélés-mentes válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból. - Dr. Józsa István: Létszámhiány!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me