DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök úr, a helyzet az, hogy ennek a tárgyalássorozatnak egyetlen olyan lehetséges ki-me-netele sincsen, ami a magyar nemzeti érdekeknek jó lenne. Az önök által megrendelt Századvég-tanulmány pontosan ezt mutatja ki. Nincsen olyan szektor, ahol Magyarország jól járna, hacsak a toll-keres-kedelmet ide nem vesszük.
Az a helyzet, hogy ön mindig arra szokott hivatkozni, hogy 80 százaléka a magyar GDP-nek export által van előállítva. A kérdés az, hogy meddig tartjuk Magyarországot egy kiszolgáltatott exportfüggő helyzetben. Az az előny, ami esetleg egy vékonyka keletkezik, a GDP 0,3-0,5 százalékáról beszélünk, az a multiknál csapódik le, és ki fog csorogni ebből az országból.
Miniszterelnök úr, ha ön versenyképességről beszél, a magyar munkavállalók elkezdhetnek rettegni, mert az ön fordításában - ön derék thatcherista neoliberális - ez azt jelenti, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a bérekkel akar lefelé versenyezni. Az a kérdésem, miniszterelnök úr, tervez-e népszavazást ennek a szégyenteljes kereskedelmi egyezménynek a megerősítéséről. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me