IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön az én kérdésemre tavaly decemberben itt a parlamentben azt válaszolta, hogy „ameddig Farkas Flóriánt valamilyen eljárásban hibásnak nem mondják ki, mindig meg fogjuk védeni”, vagyis addig nem váltja le, és továbbra is foglalkoztatja havi 1 millió forintért miniszterelnöki biztosként.
(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Van egy hírem önnek, miniszterelnök úr: bebizonyosodott a hiba. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra fogja kötelezni az Országos Roma Önkormányzatot, hogy fizesse vissza a „Híd a munka világába” program keretében felhasznált 1,2 milliárd forintot. De a hírek szerint már több tucat vizsgálat folyik az Országos Roma Önkormányzat ellen, és több milliárd forintot érint majd a visszafizetési kötelezettség.
Ezek a tetemes összegek be fogják dönteni az Országos Roma Önkormányzatot; persze tegyük hozzá, a jelen formájában egyáltalán nem kár érte. Olyan programokról beszélünk, amelyek akkor indultak, amikor Farkas Flórián még jócskán az Országos Roma Önkormányzat elnöke volt, vezetőként és romaügyi miniszterelnöki biztosként is felelős ezekért a projektekért.
De, miniszterelnök úr, egyáltalán mennyire megbízható az az ember, aki azt sem tudja, hol szerezte a diplomáját, ha már valójában szerzett ilyet? De azt sem árulja el, hogy hol érettségizett, amikor felmerült, hogy esetleg még érettségije sincs. Más téren is ilyen megbízható emberekkel veszi körül magát? Miért fogadja el Farkas Flórián tanácsait? Egyáltalán mit csinál Farkas Flórián? Végez bármilyen érdemi munkát? Miért foglalkoztatja őt még mindig? Miért hagyja, hogy a romafelzárkóztatás ügyét lejárassa a személyi felelősség elkenése?
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mikor rúgják ki végre Farkas Flóriánt? Várom válaszát. (Taps az LMP soraiban. - Dr. Józsa István: Megy a lecsóba!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me