SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tőlem egy meglehetősen távoli szakterületről szeretnék pár szót váltani, hiszen egy héttel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök úr, amikor itt volt és éppen választ adott Schiffer András frakcióvezető úrnak, akkor megemlítette, hogy milyen jó Magyarország helyzete, merthogy a migránsokat kizártuk az országból, és ha ezt nem tettük volna és nem mentettük volna meg ilyen nagyon az országot, akkor bizony Magyarországon nagy-nagy lenne a kockázata annak, hogy nőket, asszonyokat gyaláznának meg itt mindenfele. Nyilvánvalóan ez olyan dolog, ami nem történt meg, de ő ettől fél, és úgy érzi, megmentette ettől az országot. Ezt ma reggel Halász képviselő úr is megerősítette, aki a Kossuth rádió 168 perc című műsorában elmondta, hogy ha a Fidesz nem így lép fel, akkor bizonyára meggyaláznák az asszonyokat.
Amit el szerettem volna mondani, az az, milyen szép az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr a női erőszakot megtartja a magyar embereknek, magyar embereknek büntetlenül lehet ezt tenni, a migránsoktól pedig, akik minden bizonnyal nem akartak ebben az országban maradni, hanem csak át akartak menni, megmentette a magyar nőket. S tulajdonképpen az, hogy ezt tette, hogy fenntartotta a jogot a magyar állampolgároknak, hogy nyugodtan tehetnek erőszakot a nőkön, nyugodtan verhetik az asszonyt, erősíti az a tény, hogy Balogh József korábbi fideszes országgyűlési képviselő - akit nemrég elítélt a bíróság - 420 ezer forint pénzbüntetést kapott azért, mert élettársának az arccsontját darabosra törte, a jobboldali járomcsontját is eltörte, és egyébként összeverte egy vascsővel.
(21.10)
Hozzájött a 420 ezerhez némi apró, 256 ezer forint bűnügyi eljárási költség, 7200 forint orvosi szakértői díj. Így nagyjából be lehet árazni, hogy ha megrugdosnak egy asszonyt, akkor az 200-300 ezer forintba kerül, ha jobban megverik, akkor 400-500-ból kijön, ha esetleg terhesen rugdossák meg az asszonyt, akkor olyan 600-ból lehet Magyarországon megúszni. Amikor ezen elgondolkodtam, akkor, el kell mondjam, arra jöttem rá, hogy konkrétan Orbán Viktor és a kormánya több magyar nő megerőszakolásáért felelős, mint az összes migráns, aki átment az országon.
Honnan vettem ezt a statisztikai tényt? Gyakorlatilag ezt mutatják a számok. A legutolsó statisztikák alapján 2011 és 2013 között az uniós országokban végzett kutatás szerint Magyarországon a nők 28 százaléka, 1,2 millió fő fölött szenvedett már el valamilyen fizikai erőszakot, köztük 843 ezren a partnerük keze által. Ezekből szexuális erőszakról 9 százalékuk, 362 ezer fő számolt be Magyarországon, és szexuális zaklatást 15 éves kora óta 42 százalékuk élt át, fenyegető zaklatástól pedig 12 százalékuk szenvedett már. De ez nem zavarja a miniszterelnök urat meg Halász képviselő urat, csak azok a migráncsok (sic!), akik nem jöttek be, és nem tették mindezt meg az asszonyokkal, amit őszerinte megtettek volna. Mert ugye ma a Kossuth rádióban azt mondta Halász képviselő úr, hogy itt minden nap olyan lenne, mint Kölnben volt a szilveszter.
De őket nem zavarja az, ami naponta történik. Mert mi történik naponta? 6 százalék, 223 662 20-74 év közötti nő él jelenleg is erőszakos kapcsolatban. Magyarországon több mint 35 ezer lányt ért szexuális erőszak 15 éves kora előtt. Súlyos fizikai erőszakot elszenvedett nőknek mindössze 14 százaléka fordul a rendőrséghez, ennyi tud segítséget kérni. A testi erőszakot megélt nők 55 százaléka, a szexuális erőszakot megélt nők 44 százaléka a támadás során súlyos egyéb sérülést is elszenved, amiről nem tesznek bejelentést.
A nők átlag 35 verést szenvednek el, mielőtt először segítségért fordulnak a rendőrséghez, és akkor átlag 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek segítséget, míg valaki segítséget nyújt nekik. Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol a férje vagy élettársa vagy barátja vagy volt férje, volt élettársa, volt barátja. Minden ötödik nő olyan családban nő fel, ahol az apja verte az anyját. Mindez Magyarország miniszterelnökét nem zavarja, csak az, ami nem történt meg, és feltételesen szerinte megtörténhetett volna.
Nem zavarja Orbán Viktor kormányát és képviselőtársait sem, hiszen 2014 óta, mióta az isztambuli egyezményt elfogadta Magyarország, már két év volt, mikor ratifikálhatta volna, és az intézkedési csomagokat megvalósíthatta volna Magyarországon. Széles körű tájékoztató kampányok, minden iskolatípusra kiterjedő prevenciós programok, képzési csomagok, megelőzést szolgáló infrastrukturális fejlesztések, a rendőrségi érzékenységet szolgáló tréningek, hatékony távoltartó intézkedések, áldozatvédelmi intézményrendszer bővítése - egy ostoba plakátkampány árán lehetne megcsinálni a legfontosabb intézkedési csomagokat Magyarországon egy év alatt az isztambuli egyezményből, de ez nem fontos.
Ezért állítom én: Orbán Viktor és a kormánya több magyar nő megerőszakolásáért felelős, mint az összes migráns, aki átment az országon. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me