TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! A népakaratnak érvényesülnie kell, ez hangzott el tegnap is az ön beszédében, és másfél éve Magyarországon az emberek közel 70 százaléka szeretne népakarat formájában véleményt mondani népszavazás keretében a vasárnapi zárvatartásról. Eddig nem nagyon sikerült, bár tudom, hogy küzdelem kell ahhoz, hogy az ember sikereket érjen le, még akkor is, ha önök mindent megtettek azért, hogy nehezítették a népszavazás módját, és ezt Alaptörvényben is rögzítették.
Viszont van egy momentum, amiről szeretném, ha miniszterelnök úr szót ejtene a Ház falai között. Ez pedig a múlt héten történt kedden a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt és az épületében; olyan esemény, amelyről ma szakemberek egyöntetűen állítják, hogy bűncselekmény történt. 26 éve nem volt erre példa Magyarországon (Dr. Semjén Zsolt: Feljelentést kell tenni!), és igen, mondják önök, feljelentést tett is néhány képviselőtársam, egy kérdés viszont nyitva maradt: egy hete mit csinál a kormány? Egy hete az ügyészség, a rendőrség hivatalból eljárást indítandó módon mit tett? Azt szeretném megkérdezni miniszterelnök úrtól, hogy egy hete azt várják, hogy a nép majd feljelentést tegyen, vagy hivatalból állampolgárok jogait csorbító, úgymond fogdmegek megakadályozzák, hogy állampolgári jogával éljen, ez az önök kormánya szerint rendjén való-e, vagy elintézhető azzal az egyszerű mondattal, hogy akinek problémája van, az forduljon a megfelelő hatósághoz.
Előre jelzem, miniszterelnök úr mondta: e Ház falai között sok vitát el lehet viselni, egy dolgot nem szeret, a cinizmust. Ha ezt a választ kapjuk, az nem más, mint a cinizmus. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me