DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Nem tudom, a képviselő úr ismeri-e a vízvári alkalmazotti közösség véleményét az iskola átszervezésével kapcsolatban, a szülők véleményét és a diákok véleményét. Ezt a három közösséget kellett megkérdezni az iskolaátszervezés előtt. Többféle terv volt, és végül az a terv valósul meg, amelyet az alkalmazotti közösség is, a szülői közösség is és a diákközösség is támogatott. Ön itt felállt a parlamentben, és azt mondta, hogy ez nem jó, amit a szülők kértek, a diákok kértek és az alkalmazottak kértek.
Nagyon jól mondta, képviselő úr, hogy vannak bizonyos törvényi minimumok. Mi a kormányzati időszakunkat azzal kezdtük, hogy azon iskolák egy részét újranyitottuk, amiket a szocialisták bezártak. Önök 381 feladatellátási helyen tettek lakatot iskolaépületekre, ahol lehetett, megnyitottuk. Ugyanakkor ön is tudja, hogy igazából nem zárja be az iskolát a kormányzat, hanem egész egyszerűen kiürül, évről évre folyamatosan kiürülnek az osztályok, ezért kellett összevonni osztályokat az alsó tagozaton, most pedig egyik osztályban sem éri el a minimum 14 fős létszámot felső tagozaton az ott levő gyermekek aránya. Ezért ültünk le a szülőkkel, a diákokkal és az alkalmazottakkal, hogy mi az, amit ők is jónak tartanának a gyermekek érdekében. Végül egy olyan módszer lesz, hogy Babócsára iskolabusszal ingyenesen viszi át a KLIK ezeket a diákokat - ez 12 kilométerre található -, ugyanis a törvényes minimumszám alá csökkent a diákok száma.
Mi azt szeretnénk, ha majd hat-hét év múlva persze megint sokkal több gyermek lenne, ezért hirdettük meg az otthontámogatási rendszert, a CSOK-ot, ezért hirdettük meg a családi adókedvezményt, ezért vezettük be a munkahelyvédelmi akciótervet, ezért jött a gyed extra, ezért vezettük be a családi típusú adózást, hogy mind-mind-mind előnye legyen (Nagy zaj az ellenzéki pártok padsoraiban.) azoknak, akik gyermeket vállalnak, nem kell már fizetniük a tankönyvekért, nem kell fizetniük az iskolai étkeztetésért nagyon nagy arányban, hanem ingyenesen kapják ezt meg iskolaidőben és szünetidőben is, szemben a korábbi időszakkal.
Bízunk benne, hogy ez annyi gyermek vállalását fogja ösztönözni, hogy ezt az iskolát is majd újra a régi fényében lehet üzemeltetni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me