CSENGER-ZALÁN ZSOLT

Full text search

CSENGER-ZALÁN ZSOLT
CSENGER-ZALÁN ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten feltett azonnali kérdésemre adott válaszból kiderült, hogy Bajnai Gordon volt offshore Index-tulajdonos, jelenlegi párizsi befektetésialap-kezelő e két, szívének kedves tevékenység között (Dr. Bárándy Gergely: Mi köze a parlamentnek hozzá?), beugró kormányfőként mennyit költött külföldi útjaira. Rövid, 13 hónapos miniszterelnöksége alatt összesen 231 millió forintot utazott el, ebből amerikai útra az adófizetők 49 millió 285 ezer forintja ment el. Ez ma 57 millió 600 ezer forintnak felel meg.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bajnai mikropártja a jelenlegi miniszterelnök hivatalos útjairól érdeklődik, de elfelejti, hogy előbb a saját háza táján kellene rendet tennie. A hecckampány egyik zászlóvivője a 444.hu néven ismert nihilista blog (Derültség az ellenzéki padsorokban.), amelynek hátteréről annyit lehet tudni, hogy az egyik tulajdonosa (Dr. Szávay István: Bezzeg a 888! - Zaj. - Az elnök csenget.) a Media Development Investment Fund, ami többek között a Magyar Narancs működését is finanszírozza. A Media Development Investmentet az ominózus Open Society Institute hozta létre 1995-ben, és a mai napig is támogatja (Dr. Szél Bernadett: Éljenek az ötvenes évek!), csak 2005 és 2009 között például 15,7 millió dollárral.
(14.00)
Vagyis a magyar kormány elleni támadás mögött, mint az már annyiszor kiderült, ezúttal is Soros György áll. Azt már tudjuk, milyen eredménnyel jártak Bajnai útjai. Az MSZP megmentője, az úgynevezett szakértői kormány feje azzal dicsekedhet, hogy miniszterelnöksége évében emberemlékezet óta nem látott mértékben, 6,8 százalékkal csökkent a nemzeti össztermék, 4,6 százalék volt a költségvetési hiány, és 20 milliárd eurós hitelfelvétellel a GDP 80 százalékára sikerült feltornászni az államadósságot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Azt azonban még nem tudjuk, mire költötte Bajnai Gordon az említett 49 millión felüli 182 millió forintot.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me