MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! A kérdés elsősorban nem az, hogy Bajnai Gordon útjai mennyibe kerültek az országnak (Bangóné Borbély Ildikó: Le van írva a válasz?), hanem a kérdés elsősorban az kell legyen, hogy a szocialisták nyolcéves kormányzása mennyibe került az országnak. S ha összevetjük ezt a két számot, Bajnai úr mintegy 231 millió forintot utazott el rövid miniszterelnöksége alatt, ez havi átlagban mintegy 20 millió forintot jelent. Ez a szám semmiben még csak össze sem hasonlítható azzal a minden bizonnyal ezermilliárdos nagyságrendű veszteséggel, amelyet a szocialisták okoztak az országnak, és amelyet végső soron a magyar adófizetőknek kellett megspórolt pénzükből kifizetni. (Közbeszólások az MSZP soraiban.)
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöksége egy olyan időszakra esett, amely a modern magyar gazdaságtörténetben egy egyedülálló mélypontot jelentett. A rendszerváltás óta eltelt, mintegy 25 esztendő alatt soha olyan kritikus állapotban Magyarország még nem volt, mint Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.), és különösen ennek hátterében visszás az, hogy több száz millió forintot költött el az akkori szocialista kormányzat arra, hogy vélt sikereit propagálja a világ különböző pontjain. (Bangóné Borbély Ildikó: Nyugalom, már csak fél perc van.) Van nálam egy lista, rendkívül érdekes, hogy Washingtonban, Brüsszelben, Frankfurtban, Berlinben és egyéb nyugat-európai városokban propagálta Bajnai miniszterelnök úr és népes delegációja azt a válságkezelésnek hívott politikát, amelybe majdnem belerokkant az ország.
Tisztelt Országgyűlés! Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a balliberális kormányzat előbb rossz gazdaságpolitikával végzetesen legyengítette a magyar gazdaságot (Bangóné Borbély Ildikó: Utána jött Kósa, beszólt…), majd a válság során nyakig eladósította az országot, ezt az adósságot azonban mára Magyarország kitermelte, az utolsó centig visszafizette. Úgyhogy azt gondolom, ez a kérdés több szót ebben a vonatkozásban nem is érdemel, mert túl vagyunk ezen a drámán. Köszönöm szépen. (Közbeszólások az MSZP soraiban. - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me