CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is engedjék meg, hogy nagy tisztelettel köszöntsem a karzaton jelen lévő Zsolnay gyári dolgozókat. Ők azok, akik múlt hét kedden a 150 fős gyárból 130-an egyik napról a másikra úgy döntöttek, hogy elhagyják korábbi munkahelyüket, s a város által alapított Ledina Porcelán Kft. alkalmazottai lesznek a jövőben. A bátor tettük illeszkedik ahhoz, amit Pécs város polgármestere és a magyar kormány az elmúlt hetekben a Zsolnay érdekében tett.
(12.40)
Hiszen Pécs város polgármestere, Páva Zsolt a többségi tulajdonos által felhalmozott százmilliós hitel, banki tartozás, közműtartozás és akár még szállítói tartozás, az ebből fakadó gazdasági bizonytalanság miatt, a többségi tulajdonos órahamisítási vagy inkább, mondjuk úgy, hogy órautánzási botránya és ingatlanapportját követően úgy döntött, hogy Magyarország Kormányához fordul, és kérte a kormánytól, hogy nyilvánítsa stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervvé a Zsolnay gyárat és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-t. Míg a kormány és ezáltal Pécs városának döntése ezáltal jogi védelmet adott a Zsolnaynak, addig a dolgozók lépése fizikai védelmet biztosított e nemzeti kincsünknek. Hiszen ők azok, akik a Zsolnay-örökséget megőrzik, a saját kezükben van a tudás, a saját szellemiségük az, ami a Zsolnay-értéket adja a jövőnek. És ők azok, akik aggódnak, mert napról napra azt látják, hogy valami nincs rendben a gyárban. 15 perccel ezelőtt egy olyan hangfelvétel került ki, ami azt bizonyítja, hogy a Zsolnay gyár többségi tulajdonosa áfa, szállítói papír nélkül, a saját autójában vitte ki a munkatársak által megtermelt nemzeti javakat, nemzeti kincseket.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem ezért, hogy: hogyan áll az az eljárás, amelyet költségvetési csalás és más bűncselekmény gyanújával indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, vagy hát röviden: mire számíthatnak a nemzeti kincsükért aggódó pécsiek? (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me