DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, megint vissza kell térni még azokra a körökre, illetve megint el kell mondani azokat, amik egyébként a szakmától hangzottak el, illetve az ő értelmezésük ezzel a béremeléssel vagy béremelési ígérettel kapcsolatosan. Egyrészt, hogy ez túl késő, és úgy tűnik, különösen a szakdolgozókra igaz, talán túl kevés.
Azt is sérelmezték, és abban is megfontolandó és megoldandó kérdés előtt áll az államtitkárság, hogy miként lehetne gyorsítani azt az egyébként körülbelül négy évre elnyújtott és egyébként csak 60 százalékot éppen meghaladó béremelést (Dr. Rétvári Bence: „Csak” 60 százalék?), amelyben részesülni fognak. Úgy gondoljuk, hogy mindenképpen meg kell gyorsítani, mindenképpen az őáltaluk elvárt, körülbelüli 100 százalékos emelési szintre kell felzárkóztatni ezt a béremelést.
(14.40)
A másik pedig egy tárgyalási kérdés. Sokan és egyébként teljesen jogosan kérdőjelezték meg, és ebben kérjük az államtitkárságot, fontolják meg, hogy be tudnak-e vonni új partnereket, új szakszervezeteket, olyanokat, akik tényleg reprezentatívak, olyanok, akik ténylegesen jobban tudják a dolgozóik érdekeit képviselni, hiszen mindenképpen szükséges és álláspontom szerint csak akkor születhetne megnyugtató bérmegállapodás, ha újranyitnák ezt a fejezetet, és új tárgyalópartnerekkel, új eredményekkel tudnának a dolgozók elé állni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me