DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Az utolsó kérdésével kezdeném. Milyen pozícióban tartjuk Kiss Szilárdot, hadd kérdezzem meg, mert azt mondta, hogy… (Dr. Szél Bernadett: Honnan van a diplomatarendszám?) Az orosz diplomatarendszáma hogy honnan van? Hát, meg kell mondjam önnek, sajnos erre sem én, sem Fazekas miniszter úr nem nagyon fog tudni válaszolni önnek, hogy az orosz diplomatarendszáma honnan van az illető úrnak. Viszont szerettem volna ezzel is érzékeltetni, hogy azt visszautasítanám, jelenleg semmilyen státuszban nincs a minisztériumban. Tehát az a kérdése, hogy milyen státuszban vagy miért tartjuk, az értelmetlen.
A diplomatarendszámmal kapcsolatosan, szintén itt a vita elején már utaltam rá: ez egy külföldi állam, egy másik állam által adott rendszám, ehhez a magyar hatóságoknak - pláne a földművelésügyi miniszternek - semmilyen köze nincsen.
Szeretném felhívni a figyelmét arra is, amit már többször igyekeztünk elmondani, hogy mindazon büntetőügyeknek, amelybe az említett úriember keveredett, semmi köze nincsen az egyébként agrárdiplomataként ellátott funkcióihoz (Bangóné Borbély Ildikó: Á!), nem is azzal kapcsolatosan került ilyen ügybe, egy teljesen más üggyel kapcsolatosan. És mint ahogy miniszter úr nem tudja azt sem, hogy melyik államtitkára vagy adott esetben helyettes államtitkára vagy főosztályvezetője az élet más területein milyen munkát végez, ezért ezzel kapcsolatosan sem érzem, hogy neki felelősséget kellene vállalnia érte. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Egyébként megkérdezte, hogy milyen eredményekről lehet beszámolni az ő munkája kapcsán. A mezőgazdasági export Oroszország irányába az alatt az idő alatt, amíg az említett úriember ezt a munkát végezte, exponenciálisan növekedett (Dr. Szél Bernadett: Exponenciálisan?!), sikerágazat volt ebből a szempontból, nagyon sok új piacot tudtunk találni. Ez mindenképpen egy objektív tény, ami ezzel kapcsolatosan elmondható.
Összességében tehát azt tudom önnek mondani, hogy azért tegyen felelőssé minket vagy Fazekas miniszter urat, ami az ő feladata és hatásköre, másban nem tud felelősséget vállalni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me