DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy ország döbbent le azon teljesen joggal, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon duplán megbukott, csalásba és korrupciós ügyekbe keveredő, jelenleg is információink szerint büntetőeljárás alatt álló Kiss Szilárd ma is teljesen nyugodtan jár-kel az országban orosz diplomatarendszámot használó luxusautójával.
Kezdem ott, hogy a Lehet Más a Politika már egy éve fölhívta a figyelmet arra, hogy valakinek ott a Földművelésügyi Minisztériumban vállalnia kell a politikai felelősséget. Nyilván Fazekas Sándor miniszter úrról van szó, mert önök voltak azok, akik évekig szemet hunytak a miniszteri biztos és az önök bizalmasa, Kiss Szilárd botrányos ügyei fölött. (Dr. Lukács László György: Így van!)
Önök voltak azok, akik annak ellenére kinevezték ezt az embert, és tisztségben tartották, hogy Kiss Szilárd duplán megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Egyébként az LMP ezért tavaly kétszer is kezdeményezte a meghallgatást a Nemzetbiztonsági bizottság ülésén, hogy kiderüljön, mégis miért volt szükség arra, hogy a politikai felelősséget magukra vállalják, vajon mit tud Kiss Szilárd felmutatni olyan hasznos munkát, ami miatt feltétlenül tisztségben kell őt tartani, de önök nem jelentek meg a Nemzetbiztonsági bizottság előtt, ezért a mai napig nem tudhatjuk, hogy mit tud Kiss Szilárd, ami miatt ilyen politikai kockázatot magukra vállaltak.
De a botrányok nem maradtak abba, azért szeretnék egy-két dologra még emlékeztetni. Kiss Szilárdról tudjuk, hogy pénzért árusított schengeni beutazási vízumokat; tudjuk azt, hogy az üzelmekben társai voltak, és felmerültek orosz alvilági kötődések is; és egyáltalán nem mellékes, hogy Kiss Szilárd nyolc, illetve öt évig felügyelőbizottsági tag volt két Quaestor-brókerházban. Ez azt jelenti, hogy a tízmilliárdokat az adófizetőktől elsikkasztó cég törvényes működését figyelte ez a Kiss Szilárd.
Kérdezem azt, hogy mégis mi volt az a miniszteri protokoll vagy mi volt az a nagyon extra hozzáadott érték, ami miatt Kiss Szilárdot önök pozícióban tartották, és figyelmen kívül hagyták az Alkotmányvédelmi Hivatal szakmai álláspontját, és kiküldték ezt az embert Moszkvába. Közük van netán ahhoz is ott a Földművelésügyi Minisztériumban, hogy ez az ember most diplomatavédettséggel, luxusautókkal furikázik Budapesten? Miért tartják még mindig Kiss Szilárdot pozícióban? (Taps az LMP és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me