VERESNÉ NOVÁK KATALIN,

Full text search

VERESNÉ NOVÁK KATALIN,
VERESNÉ NOVÁK KATALIN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Bízom benne, hogy a költségvetés többi részét ennél alaposabban ismeri, és amikor a gombot megnyomta, ennél részletesebbek voltak az ismeretei, hiszen benne van a 2017. évi költségvetésben másfél milliárd forint a bölcsődei dolgozók… (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.) - ez nem a felsőfokúaké, azon túl. A felsőfokúakra is van, és a középfokú bölcsődei dolgozók bérrendezésére is van, két helyen van: egyszer 1 milliárd forint a Miniszterelnökség során és további félmilliárd forint szerepel az önkormányzati soron. Tehát másfél milliárd forint rendelkezésre áll 2017-ben is béremelésre. Javaslom, hogy ezt majd ellenőrizze le.
De egyébként sokkal többről van szó, mintsem csak egy szimpla béremelésről, hiszen a bölcsődei szakmának olyan presztízst adunk, ami korábban nem volt. Ezt biztosítja az a törvény is, amit elfogadtunk; az a rendelet is, amit elfogadtunk; az a rengeteg fejlesztés, amit a bölcsődei férőhelyek növelése érdekében tettünk. Beemeltük a pedagógus-élet-pályába a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőket, amit egyébként a szakma egyöntetűen üdvözölt. Megteremtjük annak a feltételeit, hogy akár azok, akik most is dolgoznak a bölcsődékben, de nem volt lehetőségük ilyen felsőfokú végzettséget szerezni, most is megszerezhessék könnyebb formában ezt a végzettséget. Egyébként ezt igazolják a mostani jelentkezési adatok is, hiszen az idei jelentkezők száma többszöröse a tavalyi évinek.
Kialakítottuk a bölcsődei dajka szakmáját, illetve ennek a nevesítését. Ez is a jövő év elejétől jelenik majd meg, ami eddig nem volt jellemző. Most dolgozunk annak a részletein, hogy hogyan osszuk el ezt a másfél milliárd forintot a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők és a bölcsődei dajkák között. Tekintettel arra, hogy ez 2017. január 1-jétől lesz esedékes, ahogy erről eddig is szó volt, ezért azt gondolom, hogy nem vagyunk elkésve. A költségvetésben a felsőfokú bölcsődei kisgyermeknevelőkön túl a középfokúak béremelésére is rendelkezésre áll összeg. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me