GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy, ahogy mondta, elnök úr: focijegy, az van adómentesen, az van. De miért nincs, miért nincs akkor önkéntes egészségbiztosítási vagy önkéntes nyugdíjbiztosítási megtakarítás ugyanígy, adómentesen? A cafetéria rendszerét, ugye, látszik, hogy szétverik, látszik, hogy az öngondoskodásnak a mikéntje kezd megbicsaklani.
Tudják, akkor, amikor, mindegy, hogy honnan kezdjük, a dolgozóknak a helyi bérletek támogatásától kezdve a saját képzéseiknek a költségét nem kívánják majd finanszírozni, vagy épp az iskolakezdési támogatás tekintetében lépnek vissza, és az előbb említett egészség- vagy nyugdíjbiztosítási megtakarítások támogatásában, akkor nagy a baj. Nagy a baj, mert ezeken a felületeken sokkal inkább pluszforrásokat és új lehetőségeket kellene teremteni, szélesíteni kellene, és több forrást kellene biztosítani.
Mindezek mellett önök úgy gondolják, hogy ez így jól van, hogy lebontják egy részét bérré - idézőjelbe tetten -, és odaadják az embereknek a mindennapi megélhetésüket szolgálóan. De szeretném jelezni önöknek, hogy a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások, azaz a kkv-szektor által foglalkoztatott emberek azok, akik a kétharmadát képviselik a teljes foglalkoztatotti körnek, és ezeknek az embereknek a több mint háromnegyede cafetériában nem részesül. Tehát megint csak nem ott van az a forrás, még az a havi 8 ezer forintos forrás sem, ahol kellene lennie, azaz azoknál az embereknél, akik mindezt igényelnék, vagy akiknek minderre szükségük lenne.
A kérdésem tehát az, hogy miért akarják az öngondoskodás rendszerét megszüntetni, az általam említett kérdésköröktől miért veszik el a forrásokat, és miért nem inkább arra igyekeznek, abba az irányba fordulnak, hogy itt is legyen meg a forrás, és ott pedig, ahol a legnagyobb szükség van rá, a fizetések tekintetében legyen meg az, ami a tisztes megélhetés alapját képezi. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me