TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném önt emlékeztetni, hogy az önök kormányzása idején, 2010 előtt működött olyan adórendszer, ami büntette a magasabb jövedelmet. Magasabb jövedelemhez magasabb adókulcsok járnak.
Az önök idején történt az meg, hogy megvonták a közszférában dolgozóktól a 13. havi fizetést. Az önök idejében történt az meg (Gúr Nándor közbeszól.), hogy elvonták, ha tetszik önnek, ha nem, ha ordít, ha nem, a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat. A jelenlegi kormány más jövedelempolitikát folytat: alacsonyabb személyijövedelemadó-kulcs, növekvő reáljövedelem. Olvassa el az elmúlt évek statisztikai adatait! (Gúr Nándor közbeszól.)
Ami pedig a cafetériát illeti, szeretném önnel tudatni, ha nem olvas legalább újságot, hogy az Európai Unió szüntette meg Magyarországon az Erzsébet-utalványt (Dr. Rétvári Bence: Így van!), a kedvenc Erzsébet-utalványt, amit szerettek a munkavállalók, és ezért kellett átalakítani a cafetéria rendszerét. De a magyar kormány és a Magyar Országgyűlés döntött a cafetéria-rendszer olyan átalakításáról, ami kedvező a munkavállalóknak és kedvező a munkáltatóknak is. Igen, kedvező, mert százezer forint készpénzig adómentesen fognak hozzájutni a juttatáshoz, és maga dönti el a munkavállaló, hogy ezt a százezer forintot mire költi: esetlegesen olyan célokra, amelyeket eddig cafetériában kapott meg, vagy éppen más az igénye, és másra fogja költeni.
És az öngondoskodás miatt sem kell sajnálkoznia, hiszen a 20 százalékos személyijövedelemadó-kedvezmény továbbra is megmarad, fennáll. Egyébként az öngondoskodásba befizetett összegek elsősorban a munkavállalóktól származnak, és ilyen úton, tehát a személyijövedelemadó-kedvezmény által (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ez is meg fog maradni.
Abban pedig, hogy önök nem támogatják sem a sportot, sem a kultúrát, sem az egyházakat, semmi új nincs (Az elnök ismét csenget.), úgy gondolom, a parlamentben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me