POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy az írásos választ már megkapta, annak idején valóban a közbeszerzési eljárás a szabályoknak megfelelően elindult. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény előírásainak megfelelően a szúnyoggyérítési feladatok végrehajtására, valamint a felügyelői, szakértői tevékenységre vonatkozó közbeszerzési eljárásokat lefolytatta. Ezek az eljárások eredményesek voltak, így a szerződések megkötésére 2016. június 9-én sor került.
A kivitelezés az önkormányzatok előzetes értesítését követően, 2016. június 13-án kezdődik, a Balaton térségében 2016. június 15-22. között végzik az első, minden Balaton-part menti településre kiterjedő szúnyoggyérítést. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve ez a szúnyoggyérítés most a korábbi turisztikai célú szúnyoggyérítésnél kétszer nagyobb területen fog megtörténni. A programokkal kapcsolatos információkat, hogy hol, mikor történik maga a szúnyogirtás, illetve a szúnyoggyérítés, az OKF honlapján meghirdetik, és ott elérhető lesz.
Az írásban benyújtott kérdésében rákérdez arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal milyen együttműködés van a program kapcsán. Tájékoztatom arról, hogy a Turisztikai Ügynökség megtette a javaslatait a helyszínek kiválasztásában és annak a mértékével kapcsolatban, így a BM, az OKF és a Turisztikai Ügynökség együttműködik ebben a programban. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból. - Közbeszólások az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me